Prosvijetljeni kandidati: Škoro se poziva na Evanđelje, a Milanović se ugledao na Ivana Pavla II.

Prosvijetljeni kandidati: Škoro se poziva na Evanđelje, a Milanović se ugledao na Ivana Pavla II.

Kandidat na nadolazećim izborima za predsjednika Republike Hrvatske i bivši hrvatski premijer Zoran Milanović putem svog službenog Facebook profila svim je Hrvatima čestitao Dan državnosti.

“Sretan Dan državnosti, i da sljedeći dočekamo zdraviji, sretniji, s više samopouzdanja, otvoreniji, da se uspoređujemo s najboljima, da u sebi osvijestimo da smo bili uspješni i realizirani samo onda kada smo bili otvoreni, kada se nismo bojali drukčijega, a istovremeno bili svjesni tko smo, što smo, a to se ne može uz ograde, to se ne može ni uz fizičke ni uz duhovne ograde. Dakle, stvarajmo slobodno, otvoreno i moderno društvo. Ne bojmo se”, rekao je Milanović u kratkoj video poruci.  Milanović je pozvao Hrvate da se ne boje kao što je papa Ivan Pavao II. svojedobno pozvao vjernike.

Podsjetimo, Papa Ivan Pavao II: je svoju prvu inauguracijsku misu, 22. listopada 1978., na Trgu svetoga Petra započeo je riječima:

“Ne bojte se! Štoviše, širom otvorite vrata Kristu. Otvorite Njegovoj spasiteljskoj vlasti granice država, gospodarske i političke sustave, široka područja kulture, uljudbe, razvitka. Ne bojte se! Krist zna što je u čovjeku. Samo On to zna!” .

 

Foto: Dario Grzelj/Hina

Facebook Comments