Plenković i HDZ čvrsto stali iza Kuščevića: Hoće li HDZ izbaciti HNS iz Vlade?

Plenković i HDZ čvrsto stali iza Kuščevića: Hoće li HDZ izbaciti HNS iz Vlade?

Predsjednik  HDZ-a  Andrej  Plenković komentirao je zaključke sjednice  šireg Predsjedništva HDZ-a na kojoj  se raspravljalo o  ministru Lovri Kuščeviću. Iz njegovih  izjava može se zaključiti da HDZ i dalje stoji iza svog političkog tajnika, ali da je sve bliže razvrgavanje koalicije s Hrvatskom narodnom strankom.

“Imali smo mali sastanak. Raspravili smo dvije, tri važne teme. Jedna je vanjska politika, druga je da smo razmotrili situaciju oko ministra Kuščevića. Prvo, on je pred kolegama objasnio svoje argumente tako da svi mogu čuti njegovu stranu priče. Drugo mi ćemo razgovarati sa svima našim partnerima u parlamentarnoj većini idući tjedan, i treće, sve daljnje aktivnosti oko ove teme ćemo razgovarati ministar i ja”, rekao je Plenković nakon sastanka.

“Ministar radi svoj posao. Sve teme koje se tiču medijskih napada na njega odnose se na vrijeme prije ministarske funkcije. On je maksimalno angažiran kao ministar, bio je uvijek motiviran”, dodao je. “Pustimo špekulacije”, rekao je premijer. Na pitanje novinara što je s HNS-om i o tome da kažu da će izaći iz Vlade, Plenković je rekao: “Može se bez svakoga. Ne sekirajte se vi za nas”

Facebook Comments