Maras sumnjičav prema Škorinoj imovini: Je li za HDZ pjevao po principu “keš u ruke”?

Maras sumnjičav prema Škorinoj imovini: Je li za HDZ pjevao po principu “keš u ruke”?

Zastupnik SDP-a u Saboru, Gordan Maras, komentirao je zahtjev oporbe za raspravom o povjerenju ministru uprave, Lovri Kuščeviću. Dotaknuo se i predsjedničkog kandidata, Miroslava Škore.

“Dali smo opoziv u saborsku proceduru i time i Plenkovića i Kuščevića istjerati na čistac. Mi smo za raspravu u Saboru spremni, vidim da ljudi u vladajućoj koaliciji, ne samo HNS, govore da bi trebali otići neki ministri. Bit će jako zanimljivo”, rekao je Maras, dodavši da bi za premijera racionalan potez bio da se zahvali ministru Kuščeviću na suradnji.

“Nevjerojatne su afere koje stižu HDZ-ove ministre”, dodao je.

Upitan za komentar na prijedlog predsjedničkog kandidata Škore da se usvoji Zakon o porijeklu imovine, kako bi se znala imovina političara, Maras je rekao da su u SDP-u za to da se to zna ne samo za obnašatelje javne dužnosti, nego i svih građana koji ne mogu dokazati. “To treba biti diskvalifikacija za obnašanje javne dužnosti. Doživotno. Jedino ćemo tako raskužiti ovu močvaru koju je napravio HDZ”, rekao je Maras.

“Škoro je sad tu ideju lansirao, nakon što su se počeli propitivati njegovi poslovi. Zaželio bih mu dobrodošlicu u javni prostor. Političar Škoro mora otkriti kako je došao do svoje imovine, neka posluži kao primjer transparentnosti i kaže na koji se način obogatio. Nije dovoljno reći da je sve stekao svojim radom, nego treba reći građanima kako je stekao imovinu i je li nekada pjevao na skupovima HDZ-a. Pitajte Škoru je li pjevao za HDZ, koji mu je plaćao po principu “keš na ruke”, ne plaćajući poreze Republici Hrvatskoj. Sad kad je ušao u javni prostor, cijela javnost treba znati kako je poslovao”, rekao je Maras.

Foto: Denis Cerić/Hina

Facebook Comments