Davor Bernardić se “osvećuje” Zoranu Milanoviću: Suptilno ga je “zamolio” da ne dolazi na važnu sjednicu

Davor Bernardić se “osvećuje” Zoranu Milanoviću: Suptilno ga je “zamolio” da ne dolazi na važnu sjednicu

Nakon što ju je dobio od Predsjedništva SDP-a, Zoran Milanović sutra bi trebao dobiti potporu za svoju kandidaturu za predsjednika države i od Glavnog odbora SDP-a. Na kojem se, zanimljivo, sam Milanović neće pojaviti. U njegovu stožeru kažu da je bio spreman na dolazak na sjednicu i obraćanje članovima od kojih traži i formalnu podršku za kandidaturu, ali da ga je šef SDP-a Davor Bernardić zamolio da se ipak ne pojavljuje na Iblerovu trgu.

– Vjerujem da će atmosfera na Glavnom odboru biti dobra i s pobjedničkim karakterom. A mi ćemo se vidjeti kada se ponovno okupimo u rujnu – napisao je Milanović na Facebooku. Razloge za Bernardićevu molbu nije teško pretpostaviti. SDP je, unatoč slici koju pokušavaju graditi posljednjih mjeseci, i dalje podijeljena stranka. I dio članova Glavnog odbora Milanovića ne može vidjeti pa se očito htjelo izbjeći da ih Milanovićeva pojava dodatno iživcira.

Disonantni se tonovi i ovako mogu očekivati i bez Milanovića na sjednici, i to od dijela riječkih SDP-ovaca koji su posljednjih dana neslužbeno poručivali da nema šanse da glasaju za Zorana Milanovića ako prijedlog bude formuliran tako da je on kandidat SDP-a, piše Večernji list.

– Ako će ga SDP samo podržati, onda u redu. Teško da on za nas može biti kandidat SDP-a nakon svega što se događalo – kazao je jedan riječki SDP-ovac za Novi list.

Nije tajna da u SDP-u postoji snažna opozicija Zorani Milanoviću i da njegovi oponenti ne bi plakali da bivši predsjednik SDP-a izgubi na izborima. U posljednjih nekoliko dana Milanovića su javno kritizirali Rajko Ostojić, Ivo Josipović i Davorko Vidović, koji su ujedno i najveći zagovornici Davor Bernardića.

Aktualni predsjednik SDP-a dobro se sjeća svojevrsnog mobinga koji su nad njim provodili Milanovićevi saveznici pa stoga ne bi bilo nikakvo iznenađenje da se Bernardić želi “osvetiti” svom prethodniku.

 

Admir Buljubašić/Hina
Facebook Comments