Stranka Ivana Pernara: Mi smo jedini pravi teoretičari zavjere, naš as iz rukava je legalizacija marihuane

Stranka Ivana Pernara: Mi smo jedini pravi teoretičari zavjere, naš as iz rukava je legalizacija marihuane

Bivši članovi Živog zida okupljeni oko Ivana Pernara i Branimira Bunjca osnovali su u nedjelju, u prigorskom selu Kašini, Stranku Ivana Pernara (SIP), a za njezina predsjednika izabrali nositelja imena stranke.

Osnivačkoj skupštini nazočilo je 216 članova iz različitih dijelova Hrvatske, među kojima je bilo i voditelja županijskih organizacija Živog zida. Pernar je za predsjednika izabran sa 148 glasova, a Branimir Bunjac dobio je 57 te je postao potpredsjednik stranke.Zahvalivši članovima skupštine, Pernar je ustvrdio da ih je okupio zajednički cilj oslobađanja zemlje i jedinstvo građana u borbi protiv okupatora zemlje.

Poručio je svima da će ostati zajedno i napredovati dok se budu borili za zajedničke ciljeve otvorena srca, a da će im biti kraj kad počnu spletkariti i raditi za svoje osobne interese, kao što se dogodilo u Živom zidu. Kazao je također da je njegova sudbina u rukama članova SIP-a i pozvao ih da ga smijene kad prestane ispunjavati njihova očekivanja.

Tri četvrtine članova Skupština dalo je glas za naziv Stranka Ivana Pernara. Bio je to jedan od osam naziva koji su bili u igri. Stranka Ivana Pernara i Nenada Bunjca dobila je trideset glasova, a ostali prijedlozi: Demokratska akcija, Otpor, Živi otpor, Plamena nada i drugi dobili su od dvanaest do samo dva glasa.

Pernar je prijedlog da se stranka zove njegovim imenom obrazložio time što je on “najpoznatije lice” i da za njega “najviše znaju” te da će se “stranku i tako i tako identificirati” s njegovim imenom, ali da se ubuduće ono može lako promijeniti.

Međutim, jedan od sudionika rasprave ustvrdio je kako je “Tito imao svu moć u politici, ali mu nije padalo na pamet stranku nazivati svojim imenom”. Pernar, međutim, nije smatrao da treba išta govoriti u prilog svojoj kandidaturi za predsjednika SIP-a, nego je samo poručio: “Sve znate!”.

Pernar je nakon izborne skupštine razgovarao s novinarima.  Na pitanje jesu li predsjednički izbori samo odskočna daska za parlamentarne, Pernar je odgovorio:

“Rado bih bio izabran za predsjednika, zato sam se kandidirao. Ali naravno da su ti izbori i neka vrsta odskočne daske. Ključno je pokazati legitimitet”, kazao je i dodao da imaju “uigran tim po cijeloj Hrvatskoj”.

“Sve stranke koje se suprotstavljaju globalistima su dobrodošle”, kazao je o potencijalnim suradnjama.

Upitan o strankama koje preuzimaju retoriku svojstvenu njemu, odgovorio je na zanimljiv način.

“Teoretičara zavjere u hrvatskoj politici nema puno. Ljudi koji govore protiv NATO-a, Europske unije, bankarskog sustava, nema puno. Mogu se neki prikazivati kao autentični borci protiv sustava a da ne govore o meritumu stvari, a to je novac. Ali to je sve nešto što će oni koji su svjesni prepoznati. Imamo nekoliko aduta u rukavu, zečeva u šeširu, poput legalizacije konoplje”, rekao je Pernar.

Foto: Edvard Šušak/Hina

 

Facebook Comments