Poniženi HDZ: Korumpirani HNS mu dijeli prodike i govori o moralnoj i političkoj odgovornosti

Poniženi HDZ: Korumpirani HNS mu dijeli prodike i govori o moralnoj i političkoj odgovornosti

Ministar uprave Lovro Kuščević podlegao je pritisku  afere koja se veže uz njegovo ime i ponudio mandat na raspolaganje što je premijer Andrej Plenković prihvatio, a pozdravio koalicijski partner HNS. Upravo iz te stranke jasno i glasno pozivalo se na ostavku ministru, bez zadrške i kompromisa, pišu vijesti.hr.

“Na predsjedništvu prije deset dana donijeli smo odluku da ćemo predložiti smjenu ministra Lovre Kuščevića pa stoga pozdravljamo njegovu ostavku. Smatramo da svatko tko je koristio politički utjecaj zbog vlastite koristi ne smije obnašati javnu dužnost. Za nas u HNS-u je to pitanje moralne i političke odgovornosti svakog političara, dok će pitanje eventualne kaznene odgovornosti utvrđivati nadležna tijela”, naveli su iz HNS-a pa se osvrnuli na odnos s HDZ-om:

“O odnosima s HDZ-om u budućnosti i političkim prioritetima HNS-a u nadolazećem razdoblju, poput povećanja plaća za 68 tisuća zaposlenika u osnovnim i srednjim školama, nastavljamo razgovarati”, istaknuli su u HNS-u koji  iz cijele ove priče oko ostavke Kuščevića izlazi kao pobjednik. Na drugoj strani,  HDZ-ovci se  osjećaju poniženo jer im prodike drži  stranka koja je ogrezla u političkoj korupciji i klijentelizmu.

Foto: Admir Buljubašić/Hina

Facebook Comments