Plenkovićev trbuhozborac Macan otpisao ministra Gorana Marića: Na crnu listu stavio Kujundžića i Pavića

Plenkovićev trbuhozborac Macan otpisao ministra Gorana Marića: Na crnu listu stavio Kujundžića i Pavića

Gost RTL-a Danas bio je komunikacijski stručnjak Krešimir Macan, svojedobno savjetnik premijera koji je i nakon napuštanja  Banskih dvora ostao blizak  Plenkoviću.

Prvo je komentirao činjenicu da proces smjena kod Andreja Plenkovića dugo traje, tjednima se, naime, čekalo na Kuščevićevu smjenu, a u slučaju odlaska Martine Dalić svjedočili smo višemjesečnom pritisku javnosti.

“To su dvije različite situacije. Kod Kuščevića je priča o vanjskom pritisku. Držao je obranu, ali mislim da je držao predugo. Da nije napravio rekonstrukciju, onda bi sljedeći tjedan pričali tko odlazi”, kazao je Macan.

“Je li premijer previše lojalan prema svojim ministrima”, pitali smo Macana.

“To mu je jedna od kvaliteta koja se ovdje pokazuje kao minus. Dok nema kaznenih djela, on ih podržava. Percepcija odlučuje tko će otići, tko će ostati. Postali su prevelik teret, ali nemamo konkretnih razloga. Radi se o pojedinačnim grijesima, pojedinci su nešto napravili u svom radu, ali nigdje nemate pokroviteljstvo stranke i premijera u aferama”, jasno će gost RTL-a Danas.

Na pitanje je li Goran Marić zbog svojih imovinskih afera na odlasku iz Vlade, Macan jasno odgovara:

“Ako mene pitate, jest. On je pod baražnom vatrom. I čeka se njegov izlazak. On je uguran u Vladu. Jedan lakši potez, u principu. Ali, pitanje je hoće li biti nezadovoljni oni koji su ga gurali u Vladu”, zapitao se Macan.

Prije tjedan dana objavili smo istraživanje prema kojem većina građana smatra da sedam ministara treba otići. Hoće li otići?

“Jedan je otišao. Imamo Kujundžića i Pavića čiji resori nisu dobro prošli. No, onda imamo pojedinačno afere svakog od ministra koje nisu jednake težine. Ljudi ne razumiju da kad uđete u Vladu sve što ste radili ili radite mora biti transparentno. Sve je to na razini percepcije, nemamo kaznene prijave”, tvrdi Macan.

Plenković s novom postavom ulazi u izbornu godinu, može li ponovno kampanju graditi na vjerodostojnosti?

“Ne možete ponavljati kampanju na nečemu prije četiri godine. Promjene se događaju, jednostavno mijenjate igrače koje se ne nose s tim ritmom. O povratku zastupnika u Sabor on ne može odlučiti”, rekao je Krešimir Macan u RTL-u Danas.

Foto:Facebook

Facebook Comments