Kopal je uvjeren da Plenković drži sve pod kontrolom: Nije želio otkriti imena sabotera u HDZ-u

Kopal je uvjeren da Plenković drži sve pod kontrolom: Nije želio otkriti imena sabotera u HDZ-u

Premijerov savjetnik Robert Kopal na ulasku u Vladu komentirao je odnos medija prema ministrima koji su proteklih tjedan dana dali ostavke, Lovri Kuščeviću i Goranu Mariću .

“Ne mislim da će u budućnosti biti ikakvih problema za HDZ”, kaže Kopal. Na pitanje o tome je li ga iznenadila ostavka Gorana Marića u ponedjeljak, Kopal kaže kako sve što se pojavljuje u medijima može biti i pozitivno i negativno, ali da je “btitno da se okrenemo budućnosti”.

“Nemam utjecaja, to ne komentiram. To je odluka premijera, treba poštivati svaku odluku premijera”, kaže Kopal. Govoreći o Marićevoj ostavci, zapitao je novinare i zašto misle da je ona bila iznenadna.

“Siguran sam da je premijer upoznat s koracima i potezima svih ljudi u njegovoj blizini. Vjerujem da premijer apsolutno vlada situacijom”, kaže Kopal.

Što se tiče njegovih izjava o sabotiranju iz redova stranke na europskim izborima, Kopal je, prema vlastitim riječima, upoznat sa svim zaključicima, a na pitanje događa li se rekonstrukcija Vlade zbog te sabotaže, odgovara: “To je pitanje za premijera, mislim da ovo što radi radi ispravno i prije i sada i ubuduće.”

Plenković se na rekonstrukciju Vlade odlučio, pomalo neobično, u zadnjoj godini mandata Vlade.

“Ne bih to stavljao u vremenski okvir. Mogu se napraviti jako dobri potezi u jako kratkom vremenu”, smatra Kopal.

Na daljnja pitanja o saboteru iz redova HDZ-a nije dao konkretne odgovore.

“Rekao sam da ću izvijestiti ljude koji trebaju znati i onda će odlučiti što treba. Svoje sam napravio. Ja sam znanstvenik u politici, a ne političar u znanosti. To je njihova odluka. Nemojmo o imenima, radilo se o fenomenima. Nisam iznosio imena i ne bih iznosio imena. Nije bitno što smo interno i u zatvorenom krugu pričali”,  prenosi N1 Kopalovu izjavu.

Foto: N1

Facebook Comments