“Brkićev čovjek” šef Kolindinog stožera: Samouvjereni ratnik koji odlično surađuje s Plenkovićem

“Brkićev čovjek” šef Kolindinog stožera: Samouvjereni ratnik koji odlično surađuje s Plenkovićem

Snimak iz studija na kojem rukom lovi komarca u letu tijekom razgovora s novinarkom o problemu komaraca u Slavoniji simpatično je prikazala osječko-baranjskog župana Ivana Anušića kako se hvata u koštac s invazijom letećih napasnika.

Tada je obećao da će županija, koja je morala financijski i organizacijski intervenirati kako bi se riješio problem komaraca, omogućiti stanovnicima Osječko-baranjske županije normalan život tijekom ljetnih mjeseci i da će ih kroz desetak dana riješiti te leteće pošasti. Što je obećao, to je i učinio. Od premijera Plenkovića zatražio je i dobio pomoć od pet milijuna kuna za zaprašivanje, naredio je avio tretiranja, osigurao avione, uredio svakodnevna tretiranja sa zemlje, i – komarci su desetkovani, pišu 24sata. 

Tko je političar  koji je pod skute HDZ-a vratio Osječko-baranjsku županiju.

– Zapravo sam dečko iz susjedstva; vojska je bila moj prvi izbor. Nikada nisam planirao baviti se politikom; štoviše. Na nagovor drugih prijavio sam se za načelnika općine. Antunovac je bio okupiran, uništen; nakon reintegracije postao je područje posebne državne skrbi, pilot projekt države u kojem smo htjeli pokazati do koje se granice može razvijati neka općina ako se u njoj doista radi. Ponosan sam što sam to uspio. Slijedom toga bio sam suočen sa izazovom da isto pokušam napraviti u Osječko-baranjskoj županiji. Prihvatio sam i nadam se da napredujemo – kaže Anušić koji je ujedno i otac četvero djece, umirovljeni branitelj koji je većinu svojih političkih dužnosti odrađivao volonterski.

Po svemu sudeći predsjednica je lukavo odabrala potencijalnog voditelja svoje kampanje jer Anušić nije stranački ‘igrač’ kojime se lako manipulira.

– Ako i budem odabran u stožer smatram da ću biti zadužen za organizaciju stranačke infrastrukture, za povezivanje svih čimbenika koji su bitni u provedbi kampanje – zaključuje Anušić kojemu ovaj zadatak, ako mu bude povjeren, neće biti tako lagan kao mlataranje komaraca u studiju.

Anušić  ima svoju stranačku i biračku bazi, a zanimljivo je i to da je u dosta dobrim odnosima  s Milijanom Brkićem koji je, barem donedavno, bio u nemilosti  predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića.

Kada je prije dvije godine izabran za župana Tportal je pisao da  slovi kao čovjek Milijana Brkića, s kojim se upoznao tijekom rata, još 1993. godine na Velebitu. Politički su se pak povezali 2013., kada je Anušić izabran za predsjednika osječko-baranjskog HDZ-a, čiji je povjerenik bio Brkić.

Anušić nikada nije skrivao da je u dobrim odnosim s Brkićem.

“Kada govorim o odnosima između mene i gospodina Brkića. Ja i Brkić smo ratni drugovi. Zajedno smo bili na određenim istim položajima, istim terenima, u istim ili sličnim postrojbama. I ja s Brkićem nemam nikakav problem. Ja i Brkić smo i dalje dobri”, rekao je Anušić prije dva mjeseca.  U javnim  istupima  Anušić ostavlja dojam političara koji ima svoje vlastito mišljenje i  koji se ne libi reći ono što misli.

Foto: Hina

 

Facebook Comments