Masovni ubojica s Kajzerice počinio samoubojstvo: Koji je motiv ovog monstruoznog čina?

Masovni ubojica s Kajzerice počinio samoubojstvo: Koji je motiv ovog monstruoznog čina?

‘Još tijekom očevida policija ga je locirala u Brezovici. Prilikom uhićenja počinio je samoubojstvo’, napisali su u poruci iz policije.

U tišini, u nevjerici odmahivajući glavom lijevo-desno, u šoku prekrivajući lica – gledali su kasno sinoć stanovnici zagrebačke Kajzerice sa svojih balkona na Cimermanovu ulicu u kojoj se oko 21.30 sati dogodio u Hrvatskoj nezapamćen pokolj. Dva muškarca, tri žene i desetogodišnje dijete ubijeni su vatrenim oružjem, dok je pucnjavu jedino preživjela sedmomjesečna beba, koju je policija u kući pronašla neozlijeđenu, piše Večernji list.

– U 21.30 zaprimili smo više dojava o pucnjavi u Cimermanovoj i po dolasku zatekli šest smrtno stradalih osoba, od čega jedno dijete 2009. godište – negdje oko pola dva ujutro pojasnio je načelnik PU Zagrebačke Marko Rašić, koji previše informacija nije odavao jer, kako je rekao, očevid je još bio u tijeku te će vjerojatno biti tijekom čitavog današnjeg dana. Temeljna i specijalna policija, kao i sve ostale snage, kazao je Rašić, odmah su raspoređene što po kvartu, što po čitavom gradu, a policija je odmah jednu osobu dovela u vezu s događajem te su za njom tragali. Tko je ta osoba, policija nije željela otkrivati, rekli su samo da je riječ o muškarcu.

Iako su se sinoć kasno pojavile informacije da je ubojica uhićen, načelnik Rašić to je opovrgnuo, a Kajzerica je tijekom čitave noći u potpunosti bila blokirana. Baš kao i ulazi u Zagreb, na kojima su postavljene patrole, isto kao i na mostove na kojima se kontroliralo tko ih prelazi. Od same dojave o pucnjavi do dolaska policije u kvart prošlo je, kažu stanovnici Kajzerice, možda desetak minuta.

– Najednom su samo nahrupili. Neki pod sirenama, neki bez njih, ali jurili su kao da nema sutra. Vjerojatno su uopće zaboravili upaliti bljeskalice – kazali su sinoć stanari kvarta u neposrednoj blizini Velesajma, područja jučer u potpunosti okruženog policijskim trakama. Sami inspektori odmah su krenuli i s ispitivanjem susjeda.

– Došli smo da vidimo kako možemo pomoći. Htjeli smo saznati barem nešto jer uglavnom se ovdje svi znamo, ali policija nas nije puštala blizu kuće – rekli su susjedi na Kajzerici, a koje su policajci udaljavali iz Cimermanove. Stanari kvarta su za Večernji ispričali kako su se Kajzericom tik pred pucnjavu čuli glasni ženski krikovi, a i da je vjerojatno riječ o ubojstvu iz ljubomore jer jedna od ubijenih žena navodno je bivša supruga ubojice, međutim sami djelatnici PU Zagrebačke to nisu potvrdili.

– Više od trideset godina radim na očevidima i nešto ovakvo nikad nisam vidio – kratko nam je jučer, tupo gledajući u pod, rekao jedan od inspektora, čiji su kolege patrolirali noćas čitavim Zagrebom jer ubojica se nakon pokolja, kao što smo već spomenuli ranije, dao u bijeg. O kontrolama svih automobila javljali su Zagrepčani duboko u noć, a mjesto stravičnog zločina napuštali nisu ni oni koji mu žive u neposrednoj blizini.

Foto: Damir Senčar/Hina

Facebook Comments