Psihijatar dr. Bagarić o nezapamćenom zločinu: Vjerojatno je patološka ljubomora otkočila svu tu agresivnost

Psihijatar dr. Bagarić o nezapamćenom zločinu: Vjerojatno je patološka ljubomora otkočila svu tu agresivnost

Otelo, lik iz Shakespeareove tragedije, bio je genijalni vojskovođa, pametan, iskren i hrabar, ali je na najmanju sumnju ubio suprugu. To je ljubomora. Ljubomoru su u doba Grčke i Rima prepoznali kao vrstu afekta koji može utjecati na čovjeka – govori psihijatar dr. Ante Bagarić iz Klinike za psihijatru Vrapče o ubojici Igoru Nađu. Ovih su dana psihijatri vrlo traženi sugovornici jer su u Hrvatskoj zaredali strašni događaji. Posljednji na zagrebačkoj Kajzerici – ubijene su tri generacije jedne obitelji.Tri žene, dva muškarca i 10-godišnje dijete, piše Večernji list.

Slaže se mozaik krvavog pohoda 36-godišnjaka koji, prema riječima policije, nije imao dosje, samo jednu prijavu za remećenje javnog reda i mira. Kako je moguće da netko tko vozi taksi, netom je postao otac i nema dosje ubije šestero ljudi, među njima i dijete?! Psihijatri odgovaraju, slijedom informacija koje su izašle u javnost, no uz ogradu, motiv je – ljubomora.

– Čini se da nije imao neku duševnu bolest, ne znamo, niti ćemo ikad znati, no po svemu sudeći, riječ je o ljubomori. Patološka ljubomora u psihijatriji je standardna i nije rijetka u psihijatrijskim ambulantama. Kod njega je okidač vjerojatno upravo ljubomora koja je otkočila svu tu agresivnost – govori dr. Bagarić. Je li se i što konkretno dogodilo da ta agresivnost izađe van i da Nađ ubije šestero ljudi, neće se nikada saznati. Stručnjaci tumače da je okidač moglo biti bilo što, nešto na prvi pogled beznačajno, telefonski poziv, poruka…
Foto: Damir Senčar/Hina
Facebook Comments