Kolinda najžešće do sada napala Škoru: Gojko Šušak i Hrvati iz Pittsburghu bili su protiv njegova ulaska u diplomaciju

Kolinda najžešće do sada napala Škoru: Gojko Šušak i Hrvati iz Pittsburghu bili su protiv njegova ulaska u diplomaciju

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u intervjuu Jutarnjem listu  progovorila je o svojim konkurentima Zoranu Milanoviću i  Miroslavu Škoru.  Iznijela je  do sada nepoznat podatak da su bivši ministar obrane Gojko Šušak  i hrvatska zajednica u  Pittsburghu bili protiv njegova ulaska u diplomaciju.

“Da, sjećam se da je došao iz SAD-a. Jako dobro pamtim to predvečerje kad je u ured ušao zamjenik ministra koji nam je rekao da će ga za utjehu poslati u Pečuh kao generalnog konzula. Bez dana iskustva u diplomaciji”, izjavila je predsjednica.

Odgovorila je i na kritike Zorana Milanovića koji je imao dosta primjedbi na njezin državnički posjet Izraelu. Milanović je savjetovao  predsjednici ‘neka pazi gdje ide i s kim razgovara’ te kako mora ‘opreznije paziti što priča i s kim priča jer ovo nije braniteljski šator, ovo su državnički poslovi’.

“Doskočice iz jednog zagrebačkog ‘restača’ neće promijeniti činjenicu da sam na međunarodnoj sceni najozbiljnije shvaćena političarka iz Hrvatske, da su neki pokušali, ali su imali kompleks manje vrijednosti ili su u Hrvatskoj svašta izgovarali, a vani su bili manji od makova zrna. Neću prihvatiti da je Hrvatska mala država, neću prihvatiti da je Hrvatskoj mjesto u posljednjem redu ili da joj se mjesto određuje protokolom, nego ću, jer sam državnica, s ostalima određivati protokol. Fake news, hibridne borbe i kampanju neću komentirati, moram se posvetiti poslu, kao što sam rekla. Mene hrvatski državljani plaćaju da obnašam svoju dužnost najbolje što mogu i da ne gubim vrijeme na besplodnu kampanju, koju si Hrvatska ne može priuštiti”, kazala je predsjednica u intervjuu Jutarnjem listu.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina

Facebook Comments