Što Škoro zamjera predsjednici: Kolinda Oluju koristi za osobnu promociju

Što Škoro zamjera predsjednici: Kolinda Oluju koristi za osobnu promociju

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro komentirao je za Jutarnji list današnju najavu još jedne predsjedničke kandidature Kolinde Grabar-Kitarović. Zbog toga što je svoju kandidaturu istaknula u Kninu, na proslavi Dana pobjede, Škoro smatra da je predsjednica RH proslavu ‘najvećeg dana u hrvatskoj povijesti’ ispolitizirala i iskoristila za osobnu promociju.

– Svi smo očekivali njenu kandidaturu, međutim, žao mi je što se na neki način politizira ovaj dan, najveći u hrvatskoj povijesti. U politici je važno biti vjerodostojan i odgovoran. Kada su me novinari pitali zašto sam otkazao današnji koncert u Kninu, koji sam dogovorio još prije godinu dana, rekao sam da sam to učinio jer ne želim politizirati proslavu.

Danas su u fokusu prije svega hrvatski branitelji, onih 201 poginulih u Oluji, i danas treba čestirati Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, a ne proslavu koristiti za osobnu promociju. Mislim da ni jedna stranka, ni jedan pojedinac, ne mogu biti iznad današnjeg dana. I žao mi je što se to događa. Toliko o vjerodostojnosti – rekao je Škoro.

 

Foto: Milan Šabić/Hina

Facebook Comments