Plenković se ne boji Karamarka: HDZ nije dislociran od strnačkog tijela

Plenković se ne boji Karamarka: HDZ nije dislociran od strnačkog tijela

Tomislav Karamarko u Kninu je  rekao da ozbiljno razmišlja o kandidaturi za predsjednika HDZ-a. Stranka je izgubila europske izbore i nije u dobrom stanju, ocjenjuje Karmarko. Potrebno je, kaže, učiniti niz promjena unutar HDZ-a.  Predsjednik stranke Andrej Plenković nije zabrinut  zbog  moguće kandidature bivšeg predsjednika, piše Dnevnik.hr.

‘HDZ je demokratska stranka. Svatko ima pravo na svoje ambicije”, rekao je kratko Andrej Plenković u Kninu na pitanje da komentira najavu Tomislava Karamarka da ozbiljno razmišlja o kandidaturi za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice.

Kazao je da vrh HDZ-a apsolutno nije dislociran od stranačkog tijela, kao što tvrdi Karamarko. Plenković ne strahuje da bi mogao izgubiti na unutarstranačkim izborima, unatoč povećem broju kandidata koji su najavili da idu u trku za predsjednika HDZ-a.

Kandidaturu Tomislava Karamarka za predsjednika stranke HDZ- a kratko je komentirao i bivši međunarodni tajnik HDZ-a i ministar vanjskih poslova Miro Kovač koji je zaključio da svatko ima pravo govoriti o sebi. Upitan ima li previše kandidata desnog krila HDZ- a, odgovorio je da se ne bavi evidencijom kandidata jer to nije njegov posao.

“Pratim situaciju, ali ne vodim evidenciju tko i što želi biti u HDZ- u. To je demokratska stranka, zato smo se borili i svatko ima pravo svoju ambiciju istaknuti. To je prirodno”, kazao je. Upitan je li mu Tomislav Karamarko sad glavna konkurencija, Kovač je rekao da u tome ne vidi nikakvu posebnu konkurenciju jer cijeni svakoga tko želi pomoći HDZ- u.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina

.

.

Facebook Comments