Amerikanac nestao u Baškoj je pronađen: Roditelji “zahvalni i skrušeni” zbog ponuda pomoći i brige

Amerikanac nestao u Baškoj je pronađen: Roditelji “zahvalni i skrušeni” zbog ponuda pomoći i brige

OBITELJ 18-godišnjeg Amerikanca Jacoba Andrewa Linga objavila je na Facebooku kako su ga uspjeli kontaktirati, prenosi Index.hr.

“Hvala svima koji su podijelili njegove podatke, koji su nas podržali i koji su se molili za Jacoba.

Kontaktirali smo Jacoba, na sigurnom je”, poručili su.

“Primali smo prijeteće poruke od osobe koja je tvrdila da je Jacob možda u opasnosti.

FBI se uključio u slučaj kako bi otkrio jesu li prijetnje stvarne. Bili smo zabrinuti jer je putovao sam i ova prijetnja je našu brigu dovela u stanje panike.

Američka ambasada u Zagrebu i hrvatska policija su se jako trudile da ga pronađu. Zahvalni smo i skrušeni zbog priljeva ponuda ljudi da nam pomognu i izrazima brige oko našeg sina”, napisali su.

Jacobova majka je jučer progovorila za Index. Javila se iz Philadelphije i pružila dodatne informacije u nadi da će pomoći u njegovom pronalasku. Doznali smo da je Jacob imao bradu i naočale, ali je naočale slomio netom prije polaska na put.

Upravo je njegova majka Katherine Lingo bila posljednja osoba koja ga je kontaktirala.

“Bio je u beach baru u Baškoj Vodi u 12:20, razgovarali smo putem FaceTimea, pričao je sa mnom, djedom i ujakom. Izgledao je dobro i činio se sretnim. Nisam imala nikakav kontakt s njime od tada, niti bilo tko drugi. Njegov mobitel od tada više nije bio u upotrebi. Prijavila sam njegov nestanak američkom veleposlanstvu 31. srpnja. 3. 8. primila sam SMS u kojem netko prijeti mom sinu. Uključen je FBI koji istražuje je li prijetnja stvarna ili lažna”, otkrila nam je jučer prije Jacobovog pronalaska.

Foto:

Facebook Comments