Mladi Amerikanac imao problema s mobitelom? Nije znao da ga roditelji traže

Mladi Amerikanac imao problema s mobitelom? Nije znao da ga roditelji traže

Jacob Andrew Ling, 19-godišnji državljanin SAD-a za kojim je posljednjih dana trajala intenzivna potraga, živ je i zdrav. Nazvao je telefonom danas ujutro članove svoje zabrinute obitelji u Philadelphiji, nakon čega je oko 13 sati sam došao u makarsku policijsku postaju gdje se kasno poslijepodne još nalazio na obavijesnom razgovoru, prenosi Večernji list.

U Policijskoj upravi Splitsko-dalmatinskoj potvrdili su da im se 19-godišnjak javio te da je intenzivna potraga obustavljena.

Jutros su nas obavijestili iz američkog veleposlanstva da se osoba za kojom već nekoliko dana intenzivno tragamo javila na telefon svojoj obitelji u SAD-u. Tražili smo od njih da mu prenesu kako se hitno mora javiti našoj policiji, što je on i učinio. Kada smo se uvjerili da je živ i zdrav, obustavili smo potragu. Još traje obavijesni razgovor u Policijskoj postaji Makarska – rekla nam je Antonela Lolić, glasnogovornica PU Splitsko-dalmatinske.

Policijska postaja Makarska i Odjel općeg kriminaliteta PU obilazili su područje, bili na terenu, provjeravali informacije. Koristili su sva moguća tehnološka sredstva kako bi provjerili kontakte i komunikacije 19-godišnjaka.Češljali smo područje, pretraživali plaže, sve smo provjeravali – kazala je A. Lolić.

Hrvatska je policija informaciju o nestanku mladića koji svijetom putuje sam shvatila vrlo ozbiljno. Nije izgledalo dobro. Operater nije mogao ući u trag njegovom mobitelu, on nije koristio kartice, a novac koji su mu uplatili na račun nije podigao, piše Večernji.

Jacob je 22. srpnja roditeljima poslao fotografiju iz Baške Vode, a 25. srpnja im je rekao da mu je preostalo još samo 300 dolara pa su mu na račun uplatili određenu svotu novca. To je bio njihov posljednji kontakt. Uzalud su zvali njegov mobitel, nisu ga mogli dobiti, neprestano je bio nedostupan, a on je njih prestao zvati, pa su se uspaničili. Hrvatskoj policiji, kao i američkom veleposlanstvu u Zagrebu, prijavili su nestanak, zabrinuti jer mu takvo ponašanje, odnosno nejavljanje, kako su više puta isticali, nikako nije svojstveno te su se uplašili da nešto nije u redu. U potragu je, prema navodima roditelja, bio uključen i FBI.

Zašto se Jacob Andrew Ling nije javljao, ne zna se, ali neslužbeno je navodno imao poteškoća s mobitelom. Uopće nije znao da mu je obitelj zabrinuta niti da su pokrenuli potragu s drugog kraja svijeta. Nazvao ih je jučer ne sluteći kakvu dramu proživljavaju. Njegova obitelj na Facebooku zahvalila je hrvatskoj policiji i američkom veleposlanstvu.

Foto:

Facebook Comments