Autor grafita o genocidu u Srebrenici priznao: Ja sam išarao automobile

Autor grafita o genocidu u Srebrenici priznao: Ja sam išarao automobile

Adis Pokvić iz Gornjeg Vakufa sam je ispisao uvredljive grafite koji veličaju genocid u Srebrenici te brojne druge prijeteće poruke na automobilima i na kući svoje obitelji, a kasnije je tvrdio da je žrtva, priopćili su iz MUP-a Srednjobosanskog Kantona, prenosi Direktno.hr.

Adis Pokvić kako daje intervju

“Policijski službenici MUP SBK/KSB u suradnji s policijskim službenicima Federalne uprave policije su radeći na otkrivanju izvršitelja prijavljenog kaznenog djela “Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti”, došli do saznanja da je u pitanju lažno prijavljivanje u vezi s navedenim kaznenim djelom.

Naime, opsežnim radnjama na terenu došlo se do materijalnih dokaza kao i priznanja oštećenog lica A.P. rođen 1987.godine, da je isti počinio radnje koje su okarakterizirane kao djelo “Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti”.

Išarao je više automobila

Po kompletiranju predmeta protiv počinitelja će biti podnesen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu “Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti” iz člana 163 stav 1. KZFBiH, stoji u priopćenju MUP-a”, piše Dnevnik.ba.

Foto: snimka zaslona YouTube/Bugojno Danas

Facebook Comments