Peđa Grbin pod istragom zbog videa: Mali nogometaši vikali “Za dom spremni”

Peđa Grbin pod istragom zbog videa: Mali nogometaši vikali “Za dom spremni”

Saborski zastupnik Peđa Grbin u lipnju ove godine objavio je na svojoj Facebook stranici snimku dječaka, mladih nogometaša na nogometnom turniru u Barceloni, koji u društvu starijeg muškarca uzvikuju ‘Za dom spremni’.

Peđa Grbin u trenutku objave navodno snimke nije znao tko je na snimci, no ubrzo su mediji utvrdili da se radi o mladim nogometašima iz Dalmacije koji su tih dana nastupili na turniru u Barceloni gdje su u finalu igrali protiv vršnjaka iz jednog kluba iz Srbije. Grbinu je stigao  ovih dana dopis Agencije za zaštitu osobnih podataka koja je postupila na traženje pravobraniteljice za djecu, piše N1.Agencija je objasnila da je pregledala njegovu Facebook stranicu te traže od njega da se očituje.

“Prije nekoliko tjedana, na ovom sam pageu objavio ružan video, na kojem se vidi kako jedan trener djecu, koja su mu povjerena na čuvanje i odgoj, uči govoru mržnje.
Danas sam dobio obavijest da se zbog toga protiv mene vodi postupak. Što je ok, jer očito barem dio institucija u ovoj zemlji radi svoj posao”, komentirao je Peđa Grbin.

 

Foto: Denis Cerić/Hina

Facebook Comments