HDZ-ovi načelnici tvrde da su odluku o otkazivanju Škorinog koncerta donijeli samostalno: Zašto onda daju identične izjave?

HDZ-ovi načelnici tvrde da su odluku o otkazivanju Škorinog koncerta donijeli samostalno: Zašto onda daju identične izjave?

Nakon što je objavio predsjedničku kandidaturu, HDZ-ovi načelnici i gradonačelnici redom otkazuju Škorine koncerte. Tvrde da se ne radi o političkom pritisku ni o “instrukcijama” iz vrha HDZ-a, međutim, dnevnik.hr je primijetio sličnost u izjavama kojima lokalni HDZ-ovi čelnici opravdavaju otkazivanje koncerata.

”Otkazano je više njih, sad točno… mislim da je jedan bio u Našicama, jedan u Rugvici, jedan koncert koji smo htjeli pokloniti gradu Imotskom zbog toga što su moji pokojni roditelji Imoćani, doslovce bez troškova”, rekao je danas Miroslav Škoro.

Gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić otkazivanje koncerata objasnio je sljedećim riječima:

”Miroslav Škoro je u naš i svoj grad dobrodošao, ali od njegovog tima očekujemo da takve stvari najavi unaprijed i na vrijeme te da poštuju proceduru. Na kraju, kako će tko kombinirati svoje umjetničke gaže i političke ambicije, stvar je svačije osobne savjesti. Grad Imotski u to se nije i neće se miješati”.

Vrlo je sličan odgovor načelnika Općine Rugvica Mate Čička:

”Miroslav Škoro je nakon načelnog dogovora s općinom od pjevača i glazbenika postao političar i objavio svoju kandidaturu za predsjednika RH. Općina Rugvica ni jednom političaru do sad nije plaćala njegov javni nastup, pa neće ni Miroslavu Škoru, dok je kao zabavljač više nego dobrodošao. Kako će tko kombinirati svoje umjetničke gaže i političke ambicije, stvar je svačije osobne savjesti te se Općina Rugvica u to neće miješati”.

Takva sličnost u izjavama ukazuje, u najboljem slučaju, na međusobnu komunikaciju i koordinaciju, a moguće i na određene  “instrukcije” iz vrha.

Za sada su glazbeniku i predsjedničkom kandidatu otkazana su četiri unaprijed dogovorena koncerta. I to svi u HDZ-ovim gradovima i općinama.

Foto: dnevnik.hr

 

Facebook Comments