Milanović o Komadininim “klipovima”: Je li on uopće kandidat SDP-a

Milanović o Komadininim “klipovima”: Je li on uopće kandidat SDP-a

Kandidat za predsjednika Republike Zoran Milanović komentirao je u subotu u Metkoviću situaciju vezano za mogućnost sazivanja izvanredne sjednice Sabora, rekavši kako bi to bio presedan, a

»Predsjednica dovoljno dobro zna Ustav i da ga je znala tendenciozno kršiti kada je dala mandat Tihomiru Oreškoviću za Vladu, a sada kao ne zna Ustav nakon pet godina; nema nikakvog Ustavnog suda, Ustavni sud uopće ne odlučuje o takvim stvarima; Ustavni sud je za druge stvari«, izjavio je novinarima Milanović u Metkoviću upitan kako komentirate ovu situaciju o izglasavanju nepovjerenja ministru Kujundžiću, piše Novi list.

»Ovdje predsjednik RH treba odlučiti hoće li ili neće. Opozicija igra legitimno – dakle pokušavaju isprovocirati većinu. Po meni, ne znam koliko se predsjednik Republike u takve stvari, dakle čiste političke borbe, smije miješati. To je dilema. Ukoliko bi se sada i kada bi se sada sazvala sjednica Sabora u ovoj ljetnoj pauzi, to bi bio presedan i mogli bi očekivati da svako sljedeće ljeto i svaku sljedeću zimu opozicija sa 31 glasom izazove izvanrednu sjednicu u Saboru. Na predsjednici je da odluči«, istaknuo je Milanović koji je u Metkoviću nazočio ovogodišnjem Maratonu lađa.

»Što bih ja napravio da sam na njezinom mjestu, vidjet ćete kada budem na mjestu predsjednika«, dodao je.

Na novinarsku opasku kako su rokovi jasni, tj. govori se o 30 dana, Milanović je podsjetio na – ljetnu stanku u radu Hrvatskog sabora.

Upitan može li računati s podrškom cijelog SDP-a, s obzirom na izjavu Zlatka Komadine kako nema baš šanse u drugom krugu (izbora), Milanović nije želio komentirati tu izjavu.

»Ne znam stvarno. Imam puno važniji i težak posao, a ne da komentiram te izjave. On se mogao kandidirati za predsjednika«, rekao je vezano za Komadininu izjavu medijima da je predsjednički kandidat Milanović zapravo izbor Odbora (stranke).

Milanović je dodao kako ga ta izjava uopće ne pogađa.

»Ne, uopće, jer da sam išao radeći ovaj posao i vodeći ovakav život logikom osobnih odnosa i simpatija, ne bih razgovarao s masom ljudi. Dakle, mogu razgovarati i s ljudima s kojima se osobno ne slažem i koji nisu, neću reći – korektni. Možda su i korektni. Sad, koliko je ovo u interesu SDP-a u ovom trenutku, to neka SDP odluči. Ali, ja sam kandidat s podrškom SDP-a i slažem se s time da ću pobijediti samo uz podršku hrvatskih ljudi u drugom krugu«, rekao je.

Na novinarsku konstataciju da predsjednice Republike Grabar Kitarović danas u Metkoviću nema, te upit ‘misli li da se možda prepala’, Milanović je rekao kako je on danas na Maratonu lađa jer su ga pozvali njegovi prijatelji.

»Pozvali su me moji prijatelji, mislim pozvan je svatko, pozvan je svaki čovjek, a ne samo građani Hrvatske. Došao sam, ranije nisam dolazio i prvi puta sam ovdje. Vjerojatno je i kampanja razlog, da se ne lažemo. Ali želim vidjeti pravo natjecanje, za razliku od alke koja nam je puno bliža, gdje ima puno sreće, a ovo je sport«, rekao je, potvrdivši da ranijih godina nije dolazio na tu manifestaciju.

Foto: Hina

Facebook Comments