Tragedija u rijeci Krki: Zašto se mladi par s Dalekog istoka držao za ruku?

Tragedija u rijeci Krki:  Zašto se mladi par s Dalekog istoka držao za ruku?

Strašna tragedija u NP Krka – dvije su osobe, muškarac i žena, smrtno stradale kod Skradinskog buka. Prema riječima Marice Kosor, glasnogovronice PU šibensko–kninske, policija je dojavu o dva mrtva tijela, pronađena na oko tri metra dubine, za koja se pretpostavlja da su se utopila, u subotu oko 17 sati izvučena su na površinu, kada je počeo i policijski očevid kako bi se utvrdile okolnosti slučaja, javlja Slobodna Dalmacija.

Tijela su potom, temeljem naloga Županijskog državnog odvjetnika, prevezana na odjel patologije Opće bolnice Šibenik, kako bi se obavila obdukcija, utvrdio uzrok smrti i identitet pokojnika, što nam je potvrdio i Emilio Kalabrić, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetnika u Šibeniku.

Prema njegovim riječima, rezultate ne treba očekivati prije nedjelje, pa čak i ponedjeljka ujutro.

Neslužbeno, iz prilično pouzdanih izvora, može se saznati da je riječ o dvoje turista iz Azije, mladom paru s Dalekog istoka.

Prema navodima portala Morski.hr njihova je tijela slučajno pronašla osoba koji je u rijeci ronila s maskom.

– Bili su na riječnom dnu s rukom u ruci – prenosi se izjava očevica.

Odatle i pretpostavka kako su se utopili pokušavajući pomoći jednom drugom da iziđu na površinu. Je li koban bio vir, hladna voda, temperaturni šok nakon skoka u hladnu rijeku, koja zna biti i više nego duplo hladnija od vanjskih 35 stupnjeva koliko je u subotu mjerila živa u hladu ili naprosto nepoznavanje ćudi Krke.

Vode kraške ljepotice i rajski krajolik jednog od najljepših hrvatskih nacionalni parkova, za neiskusne se i neoprezne u trenu znaju pretvoriti u smrtonsonu klopku, unatoč tome što su se, barem prema prvim informacija, kupali na mjestu na kojem je to dozvoljeno.

Foto: Kristina Krklec/Hina

Facebook Comments