Radmanov čudan komentar: “Predsjednica državnički određuje kome će dati intervjue”

Radmanov čudan komentar: “Predsjednica državnički određuje kome će dati intervjue”

Ministar vanjskih i europskih poslova, Gordan Grlić Radman komentirao je predizbornu strategiju Kolinde Grabar-Kitarović, prenosi N1.

Ministar je komentirao prosvjed i reakcije iz Srbije na, kako su rekli, “hrvatsko prisvajanje Nikole Tesle”.

“Reakcije su pretjerane, Nikola Tesla je rođen u Hrvatskoj, srpsko podrijetlo je njegovo, govorio je da se ponosi hrvatskom domovinom i srbijanskim podrijetlom. I tu nema nikakvog problema”, rekao je Grlić Radman.

Ne smatra da je Hrvatska predugo ignorirala Teslu upravo zbog neriješenih pitanja između Hrvatske i Srbije. “Činjenica je da je Hrvatska bila sljedbenica zapadnoeuropskih vrijednosti, nikad na to nismo gledali kao na neko pitanje koje bi trebalo biti kamen spoticanja. Možemo se ponositi, i Hrvati i Srbi, da smo imali takvog čovjeka. On je svjetski, univerzalni i pridonio je čovječanstvu”, rekao je Grlić Radman.

Komentirao je i intervju koji je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović dala za Hrvatski tjednik, u kojemu je najavila svoju kandidaturu za drugi mandat.

“Zadnji moj veleposlanički mandat je bio Njemačkoj, gdje se poštuje sloboda medija, tamo se ne bave mediji time gdje je tko dao intervju. Kad govorimo o predsjednici, ja bih istaknuo njen put, koji je krenuo početkom devedesetih. U Ottawi je lijepo govorila engleski, meni su je pohvalili austrijski kolege, sve to nije slučajno”, rekao je ministar vanjskih i europskih poslova, podsjetivši i na predsjedničin dosadašnji rad u različitim hrvatskim i međunarodnim institucijama.

“Ona državnički i pametno i mudro i strateški određuje kada će i gdje i kome dati intervju”, rekao je Grlić Radman.

Foto: Miljenko Klepac/Hina

Facebook Comments