Đakić izgubio kontrolu nad “svojim” braniteljima: Periša podnio ostavku, Medved ih uvjeravao da ne rade štetu Plenkoviću

Đakić izgubio kontrolu nad “svojim” braniteljima: Periša podnio ostavku, Medved ih uvjeravao da ne rade štetu Plenkoviću

Nakon dva sata prekinut je sastanak članova HVIDR-e na kojem je, kako N1 televizija neslužbeno doznaje, predsjednik te braniteljske udruge, Josip Đakić, “lomio” branitelje da ne poduzimaju nikakve poteze zbog medijskih istupa Milorada Pupovca.

 Sastanak je počeo u 21 sat u Makarskoj i, kako doznajemo od sudionika, na njemu je predsjednik Glavnog odbora, Josip Periša, ponudio ostavku na funkciju i napustio razgovore. Njegova ostavka nije prihvaćena, a na kraju sastanka zatražen je novi, hitan sastanak svih HVIDR-inih tijela no do njega bi moglo proteći nekoliko dana.

Na sastanku nije bio ministar branitelja, Tomo Medved. On je otišao taman uoči početka sastanka, ali je od 13 sati bio u Makarskoj, gdje je prvo razgovarao s predsjedništvom HVIDR-e, bio na otvorenju Sportskih igara i ostao sve do početka sastanka, do 21 sat, kad je njegovu ulogu u razgovoru s braniteljima i nagovaranju da ne poduzimaju poteze vezano uz Pupovca preuzeo Đakić.

Glavni odbor HVIDR-e, nakon istupa čelnika SDSS-a Milorada Pupovca u sarajevskom mediju, zatražio je raskid koalicije s predstavnicima srpske manjine u Saboru i reakciju DORH-a. Potom su osudili intervju u slovenskom Delu i ponovili svoje zahtjeve.

Ovog vikenda okupili su se na sportskim igrama ratnih invalida u Baškom Polju, gdje je ujedno bilo planirano da će razgovarati koje će poteze povući zbog riječi Milorada Pupovca. U četvrtak je zbog svega u Vladu bio pozvan predsjednik HVIDR-e Josip Đakić, a nakon službenog otvorenja u petak u Baškom Polju, s braniteljima je ostao i ministar Tomo Medved.

Neslužbeno se spominjala blokada rada Sabora kao mogući potez članova HVIDR-e.

Foto: Daniel Kasap/Hina

Facebook Comments