Opća pobuna u Hvidri: Još jedna podružnica misli da “stranački vojnik i poslušnik Đakić” treba dati ostavku

Opća pobuna u Hvidri: Još jedna podružnica misli da “stranački vojnik i poslušnik Đakić” treba dati ostavku

Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata (UHVIDR-a) Vinkovci u ponedjeljak je zatražila da Josip Đakić podnese ostavku na mjesto predsjednika HVIDR-e, prenosi N1.

Poziv dolazi nakon sličnog istupa šefa bjelovarsko-bilogorske Hvidre. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Temeljem istupa u medijima, licemjernim izjavama, za hrvatske branitelje štetnim i nekorektnim ponašanjem na sjednici saborskog Odbora za ratne veterane, nepoštivanjem zahtjeva članova i članica, te narušavanjem ugleda velike većine hrvatskih branitelja, poglavito ratnih vojnih invalida” hvidra Vinkovci traži da Đakić podnese ostavku na mjesto predsjednika Hvidre, a ako to ne učini da Glavni odbor Hvidre sazove izvanredni Sabor Hvidre ili da najmanje trećina članica Županijske zajednice udruga Hvidre uputi pismeni zahtjev za njegovu smjenu.

Vinkovačka Hvidra  u priopćenju poručuje kako bi budući predsjednik Hvidre trebao biti “čovjek koji će štititi interese hrvatskih branitelja, koji će sudjelovati u radu tijela izvršne vlasti na častan i korektan način, kao ravnopravan sugovornik, poštujući populaciju iz koje dolazi, a ne stranački vojnik i poslušnik političke stranke kojoj pripada”.

Što se tiče koalicije HDZ-a i SDSS-a, Hvidra Vinkovci ocjenjuje kako je ona u ovom trenutku za hrvatske branitelje manje bitna.  “Što ona sačinjava, koliko je obvezujuća za potpisnike i koje su njene temeljne zadaće, to mi ne znamo niti se to nitko do sada nije ni pitao”, navodi u priopćenju.

Đakić nije štitio interese hrvatskih branitelja, ne odustaje od sramotne i ponižavajuće koalicije sa strankom čiji predsjednik vrijeđa i omalovažava Hrvatsku, njen grb, njenu zastavu, hrvatske branitelje i sam Domovinski rat, te zbog toga treba odstupiti, ističe Hvidra i poručuje da neće sudjelovati u radu Hvidre dok se ne poduzmu koraci za smjenu Đakića.

Šef vinkovačke HVIDR-e je Zoran Marunček, ujedno i predsjednik Udruge veterana 5. Gardijske brigade Sokolovi iz Vinkovaca.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina

Facebook Comments