Kninski gradonačelnik Jelić tvrdi da ga napadaju udbaškim metodama: Je li pogodovao svojoj “obiteljskoj udruzi”

Kninski gradonačelnik Jelić tvrdi da ga napadaju udbaškim metodama: Je li pogodovao svojoj “obiteljskoj udruzi”

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv nezavisnog gradonačelnika Knina Marka Jelića, zbog moguće zlouporabe položaja za probitak udruge čiji su osnivači on i supruga. Povjerenstvo postupa po anonimnoj prijavi, oporba tvrdi kako je oni nisu poslali, a gradonačelnik poručuje da mu politički oponenti smještaju po Udbinom receptu, prenosi N1.

Gradonačelnik Knina imao je izbor. U ime Grada ući u partnerstvo s udrugom koju vodi njegova supruga, kao što je to napravio za sve ostale udruge koje su se prijavile na natječaj ili odbiti samo njezinu udrugu zbog mogućeg sukoba interesa.

“Da nisam dao podršku to bi bila diskriminacija koja bi mogla završiti na sudu. Znači, Grad Knin nije dao ni jednu jedinu lipu!”, uvjerava gradonačelnik Knina Marko Jelić.

Već je dao podršku, koja se, na natječaju, tvrdi, nije ni bodovala, nego je bila samo deklarativna. Gradonačelnikova supruga također naglašava kako njezina udruga od Grada nikada nije dobila niti lipe. Financiraju se, tvrdi, na druge načine.

“Isključivo iz donacija građana i članarina, a i Općina Biskupija nam je često donirala”, kaže nam Nadana Jelić, predsjednica udruge Scientia populo.

Sporni projekt, za koji im je Grad dao podršku, usmjeren je ka neformalnom obrazovanju mladih i branitelja, a novac koji su dobili iz Europskog socijalnog fonda, kaže, odavno su potrošili.

“Da možemo uzeti vanjske suradnike i platiti ljude da nam drže kvalitetne radionice, kupiti nešto od materijala koji je njima trebao”, pojašnjava Nadana Jelić.

Građani Knina mu vjeruju

Građani Knina s kojima smo razgovarali vjeruju gradonačelniku i prvoj dami grada.

“To je sve laž i nije istina! On je čovjek na pravom mjestu, nije ekstremista, za sve građane Knina. Samo da se takvi rađaju, a ovo drugo sve, kaputo!”, jasna je Ivana.

Zoran ističe: “Pročitao jesam, svatko tko je na tom mjestu, danas – sutra može očekivati takve prijave i nešto slično tako da me to ne iznenađuje”

“Najbolji gradonačelnik, odličan!” Zašto to mislite? “Pa sve dobro radi, sve!”, smatra Marija.

Da dobro i nadasve pošteno radi uvjerava nas i sam gradonačelnik, koji smatra kako je anonimnu prijavu Povjerenstvu poslao netko iz gradske oporbe. Oporbeni vijećnici danas nam nisu stali pred kamere, zbog neodgodivih obveza. U telefonskom razgovoru Nikola Blažević iz HDZ-a kaže kako on transparentnost očekuje od svakog, a Mostova Marija Čurić poručuje da od Povjerenstva i njegove odluke ne očekuje previše, osim možda simbolične kazne.

“Kako narod kaže, zabavi ga samim sobom. To je stara Udbina metoda i evo ide to”, zaključuje gradonačelnik Knina.

UDBA-ina metoda ili legitimna prijava, odlučit će Povjerenstvo na jednoj od idućih sjednica, a honorirati ili kazniti građani na sljedećim izborima.

Foto: markojelic-nl.com

Facebook Comments