Iz HVIDR-e pomirljivi tonovi: Pozivam Pupovca da sjedne s nama na stol, spreman sam položiti vijenac u Jasenovcu

Iz HVIDR-e pomirljivi tonovi: Pozivam Pupovca da sjedne s nama na stol, spreman sam položiti vijenac u Jasenovcu

Predsjednik HVIDRA-e u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji Željko Dragašević ostao je usamljen u svojem zahtjevu za ostavku šefa najjače braniteljske udruge Josipa Đakića. Na jučerašnjem sastanku svih središnjih tijela HVIDRA-e, nitko nije podržao Dragaševića, pa je Đakić preživio ovu krizu, prenosi Novi list.

“Činjenica je da sam jedino ja tražio njegovu smjenu. Na kraju nismo niti glasovali. Poštujem volju većine, a sada ću se konzultirati sa svojom bazom o tome što dalje” rekao nam je Dragašević.

Iz HVIDRA-e ističu da su im izjave Milorada Pupovca neprihvatljive, ali Periša tvrdi da nisu protiv dijaloga.

“Nismo mi za produbljivanje tenzija u društvu i zato se zalažemo za dijalog. Dijalog nema alternativu. Pozivam Milorada Pupovca da sjednemo zajedno za stol, on sa tri svoja suradnika, nas četvero iz braniteljskih udruga, i da razgovaramo o temama koje su i nama i njemu važne.

Ne znam zašto on ne bi htio razgovarati s nama, a kasnije možemo održati i okrugli stol. Neka Pupovac argumentira svoje teze, pa nas možda i uspije uvjeriti da nismo u pravu” rekao nam je Periša.

On je, kaže, spreman biti u izaslanstvu branitelja koje bi položilo vijence na mjesta stradanja Srba, primjerice u Jasenovcu i Varivodama.

Foto: Admir Buljubašić/Hina

Facebook Comments