Srđan Ivanišević o kćeri Srđani: Bila je puno bolesna, operacija srca trajala je deset sati

Srđan Ivanišević o kćeri Srđani: Bila je puno bolesna, operacija srca trajala je deset sati

Srđana Ivanišević, sestra legendarnog hrvatskog tenisača Gorana Ivaniševića, preminula je jučer u Zagrebu nakon zahtjevne operacije srčanih zalizaka koja je trajala oko 11 sati.

– Bila je puno bolesna u životu, ali uvijek je bila društvena, bila je superinteligentna, snažna i pozitivna. Njezino srce ovoga puta nije izdržalo – rekao je otac Srđan za 24sata. Srđanini zdravstveni problemi počeli su vrlo rano. Još u mladim danima oboljela je od Hodgkinove bolesti, odnosno raka limfnih čvorova zbog čega je podložena zračenju, ali se tada nije zračilo ciljano kao danas, nego sve. Hodgkinove bolesti tako se riješila, ali je to ostavilo oštećenja na svim mekim tkivima, posebno plućima i srcu.

– Prije godinu dana Srđana je imala tešku virusnu upalu pluća, a virus joj je ‘napao’ i tri zaliska koja je trebalo promijeniti. Teško se kretala jer srce nije pumpalo, baš je bila jako slaba. Odlučili smo se na operaciju. Trajala je 10, 11 sati. Liječnici su nakon zahvata u operacijskoj sali čekali još sat vremena da se uvjere da je sve u redu, da srce radi kako treba. Tek onda su je prebacili na Jedinicu intenzivnog liječenja. Već se planiralo kad će je početi polako buditi. No sat vremena nakon što je dovedena na intezivnu, dogodila se snažna hipertenzija. Pokušavali su je spasiti, ali nisu joj, nažalost, mogli pomoći. Zašto je tijelo tako reagiralo, nikad nećemo doznati, to se događa i tako se moralo dogoditi – kaže shrvani otac.

Foto: Tomislav Pavlek/Hina

Facebook Comments