Ratni heroj Gotovina poručio Hrvatima: Trebamo brinuti o gospodarstvu i graditi društvo koje prihvaća drugoga

Ratni heroj Gotovina poručio Hrvatima: Trebamo brinuti o gospodarstvu i graditi društvo koje prihvaća drugoga

Zadrani u subotu obilježavaju 28. godišnjicu obrane grada od velikosrpskih paravojnih snaga i JNA. Na misnom slavlju i Središnjoj svečanosti na Dračevcu bio je i predsjednik Vlade Andrej Plenković, ali i umirovljeni general Ante Gotovina.

Ondje su, naime, hrvatski branitelji 1991. godine zaustavili i razbili okupatorske snage, te ih natjerali na povlačenje. Odgovorio je na što za njega znači početak listopada 1991. godine, javlja tportal.

“Nakon 28 godina trebamo se prisjetiti tog vremena kada smo svi živjeli u neizvjesnosti. I tako je trajalo nekoliko godina”, kazao je general Ante Gotovina u Zadru.

“Prisjetimo se danas tih mladih ljudi, vojnika, koji su dali živote i djece, žena i starca koji su otišli na drugi svijet. Prisjetimo se svih tih tragedija koje nosi sa sobom rat. To su temelji naše državnosti. I na tim temeljima danas živimo sigurni i slobodni. Te temelje trebamo čuvati. Briga o sigurnosti je trajna briga sustava nacionalne sigurnosti, a jedan od najvažnijih stupova sustava nacionalne sigurnosti su naše oružane snage – Hrvatska vojska”, kazao je također general Gotovina, prenosi RTL Danas.

Na pitanje koliko su mu jake emocije na ovakve dane Gotovina je kazao: “Dobro je imati emocije, ali moramo biti razumni, imati emocionalnu inteligenciju i biti socijalno osjetljivi – o tome trebamo misliti svaki dan”. “Trebamo graditi društvo koje prihvaća onog drugog. Trebamo brinuti o našem gospodarstvu jer samo bogata zemlja može biti socijalno pravedna u stvarnosti. Tome trebamo težiti”, zaključio je Gotovina.

Foto: Hina

Facebook Comments