Škorin ‘konspirativni’ odlazak na Kaptol najavio Teleskop: Donosimo detalje koje Nacional nije objavio

Škorin ‘konspirativni’ odlazak na Kaptol najavio Teleskop: Donosimo detalje koje Nacional nije objavio

Fotografije dokazuju da je predsjednički kandidat desnice bio u sjedištu Zagrebačke nadbiskupije na sastanku koji bi mogao imati dalekosežne posljedice za predstojeću kampanju, pa i za budućnost Hrvatske. Prekida li Kaptol dosadašnju posvemašnju podršku predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović?

U srijedu, 2. listopada, Nacionalu se javio jedan njegov izvor i obznanio da ima nekoliko izvanredno važnih fotografija koje dokazuju da je došlo do značajnog pomaka u sve uzbudljivijoj kampanji za predsjedničke izbore. Izvor je potom poslao te četiri fotografije snimljene dan ranije, u utorak, 1. listopada, u 17.45 poslijepodne na zagrebačkom Kaptolu.

Tako je Nacional najavio priču o navodno tajnom posjetu Kaptolu. Nakon što su dobili tu vijest u Nacionalu su obavili razgovor s više “visokih izvora”, koji su komentirali što bi takav tajni posjet eventualno mogao značiti, iz čega su donosili dalekosežne zaključke o tome što to znači za hrvatsku politiku.

Međutim, postoji jedan problem. Za jedan posjet koji je navodno toliko tajan, čudi da ga je portal Teleskop isti dan najavio. Naime, novinari Teleskopa dobili su informaciju da će Miroslav Škoro prisustvovati javnoj tribini o padu Berlinskog zida koja se održava u Nadbiskupijskom pastoralnom centru na Kaptolu, što su objavili 1. listopada, na dan održavanja tribine. O tome su dobili i potvrdu Mate Mijića, vođe kampanje Miroslava Škore koji je s njim prisustvovao tribini.

Škoro gost kod utjecajnog konzervativca Bartulice: Obračunavanje s komunizmom nije samo tema za desnicu

Mijić se na članak Nacionala osvrnuo preko društvenih mreža.

“Super tajni sastanak s kardinalom Bozanićem” 1. listopada oko 18 sati u stvari je bio posjet nimalo tajnoj – dapače javnoj – tribini o 30. obljetnici pada Berlinskog zida u organizaciji Konrad Adenauer Stiftunga i naših prijatelja Stjepo Bartulica i Mate Ćurić iz Centar za obnovu kulture😂’, napisao je Mate Mijić.

Tribina je započela u 17 sati, ali Škoro je na nju kasnio. U publici su ga vidjeli brojni gosti, uključujući i novinara Teleskopa.

Tribinu je organizirala Zaklada Konrad Adenauer iz Njemačke zajedno s Centrom za obnovu kulture koji vodi Stjepo Bartulica. Prisutne su bile brojne osobe iz hrvatskog javnog života uključujući saborskog zastupnika Miroslava Tuđmana i rektora Sveučilišta u Zagrebu Damira Borasa.

Foto: Mladen Volarić/Hina

Facebook Comments