Mostov vijećnik optužuje stranačko vodstvo: Nisu dovoljno razmislili o podršci Škori, on je HDZ-ov kandidat

Mostov vijećnik optužuje stranačko vodstvo: Nisu dovoljno razmislili o podršci Škori, on je HDZ-ov kandidat

Šibenski gradski vijećnik Ivo Glavaš održao je konferenciju za medije gdje je izjavio da napušta Most zbog podrške Miroslavu Škori. Dodao je kako smatra da je glas za Škoru glas za HDZ te da se Most NL transformirao u stranku krajnje desnice, prenosi N1.

Glavaš će odsada biti nezavisni gradski vijećnik.

Most je trebao imati svog kandidata

“Napuštam Most i odsada ću biti nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Šibenika. Razlog leži u tome što je Most odlučio podržati Miroslava Škoru za predsjedničkog kandidata, a to je meni kao predstavniku građanske opcije apsolutno neprihvatljivo. Most se transformirao u stranku krajnje desnice, a tim putem ja ne želim ići. Umjesto da su istaknuli svog kandidata, udružili su se s drugim desnim opcijama i na taj način je očigledno formiran desni blok“, rekao je Glavaš.

Glavaš smatra da na predstojećim predsjedničkim izborima HDZ ima dva kandidata: Kolindu Grabar-Kitarović kao službenog kandidata i Miroslava Škoru kao zamjenskog kandidata.

“Oni imaju plan A i B jer pod svaku cijenu žele imati svog čovjeka na Pantovčaku, a to nije sve”, rekao je i iznio svoje viđenje situacije.

Škoro je veći HDZ-ovac od Kolinde i Plenkovića

“Na izborima za Europski parlament vidjelo se da je HDZ-u drastično pala podrška, na svega dvadesetak posto, što znači da neće moći sami formirati Vladu. Tu na scenu stupa Miroslav Škoro s ciljem da im donese određeni broj zastupnika krajnje desnice. Dakle, on želi okupiti i ujediniti stranke krajnje desnice i stvoriti iluziju da je glas za njega glas protiv HDZ-a, a u stvarnosti je glas za njega glas za HDZ”, rekao je te ustvrdio da je Most naivno i lakomisleno uletio u cijelu priču misleći da se podrškom Škori bore protiv HDZ-a.

Za Glavaša je Škoro ‘sto puta veći HDZ-ovac od Kolinde Grabar-Kitarović i Andreja Plenkovića zajedno’.

Glavaš ističe kako je on osobno predstavnik moderne građanske opcije i da ga ne zanima ideologija, ali ga zanima zlouporaba ideologije.

“Kao čovjek koji želi Hrvatsku 21. stoljeća, Hrvatsku budućnosti, Hrvatsku koja ide prema naprijed, žestoko se protivim vraćanju naše zemlje unatrag u mračnu i mutnu prošlost. Naša država nema vremena da se vrti u začaranom krugu koji je stvorio HDZ”, zaključio je Glavaš.

Na pitanje novinara tko bi po njemu bio prihvatljivi predsjednički kandidat, odgovorio je da kandidata ima puno, da ne razmišlja o tome i da je fokusiran na lokalne teme.

Foto: Hina/Facebook

Facebook Comments