Josić protiv Josića: Je li to bilo samo naguravanje ili ipak nešto ozbiljnije

Josić protiv Josića: Je li to bilo samo naguravanje ili ipak nešto ozbiljnije

U Vukovara je došlo do verbalnog i fizičkog sukoba predsjednika Savjeta za branitelje gradonačelnika Vukovara Tomislava Josića i koordinatora Živog zida Vukovarsko-srijemske županije Pave Josića.

Sukob je snimljen i objavljen na profilu na Facebooku Živog zida.

// EKSKLUZIVNO //

// EKSKLUZIVNO //Istraživanje menadžerskih ugovora i privilegija u Vukovaru naišlo na reakciju savjetnika HDZ-ovog gradonačelnika, Tomislava Josića: psovanje, primitivizam i prijetnje smrću koordinatoru Živog zida Vukovarsko-srijemske županije i vijećnika u Gradskom vijeću Grada Vukovara.

Geplaatst door Živi zid op Donderdag 10 oktober 2019

 

Snimka traje tridesetak sekundi. Prikazuje razgovor dva Josića, a čuje se i dio kada Tomislav Josić svog prezimenjaka Pavu Josića pita:  “Misliš li da si otporan na metak, sine”, a upućuje mu i upozorenje: “Možeš se ti braniti koliko god hoćeš. Pazi što radiš”.

Savjetnik vukovarskog gradonačelnika potom se udaljava, ali se vraća. Obraća se i prigovara supruzi Pave Josića koja je snimala sukob i tada dolazi do naguravanja dvaju Josića, javlja N1.

Tomislav Josić: Snimka nije potpuna, sve je inscenirano

“Snimka je inscenirana. Kao prvo, snimka nije cijela. Ja sam prošao pored tih ljudi, nisam ih ni pozdravio. Oni su išli za mnom i zaustavili me na ulici. Oni jednostavno provociraju. On je jedno pet, pest puta rekao ‘ajmo se obračunati, ja se tebe ne bojim, ja se znam dobro obraniti’. Ja sam na sve to sa smješkom rekao ‘ti se ne bojiš nikoga, jesi li Superman, jesi li otporan na metke’. Oni su cijelo vrijeme snimali, jednostavno provocirali i pretpostavljali da ću ja napraviti neku glupost.

Ponavljam, snimka nije cijela. Ona sigurno ima i dio u kojem on meni pet puta govori ‘ajmo se obračunati, ja se tebe ne bojim, možemo odmah, ja se znam dobro braniti’ na što sam ja rekao ‘pa što si ti onda otporan i na metak kad se nikoga ne bojiš’. Niti sam ja njemu prijetio – on je mene pitao prijetim li mu, ja sam pitao ‘što se imam prijetiti’. Ona je odmah počela snimati, vjerojatno su me htjeli isprovocirati. To što on govori da sam mu prijetio su – apsolutne gluposti”, odgovorio je Tomislav Josić na optužbe u razgovoru za N1.

“Prema mojim saznanjima nema druge snimke”

Tihomira Lukanića iz Živog zida pitali smo je li ono što je objavljeno na stranici Živog zida jedina snimka. Kazao je da, prema njegovim saznanjim i prema onome što su mu prenijele kolege, druga snimka, odnosno opširnija snimka – ne postoji.

Foto: N1

Facebook Comments