Sprema se pobuna u Bandićevom klubu? “Ništa nas ne pita, stavove saznajemo iz medija”

Sprema se pobuna u Bandićevom klubu? “Ništa nas ne pita, stavove saznajemo iz medija”

Milan Bandić je najavio da će njegov klub apstinirati pri zahtjevu za opoziv ministra Milana Kujundžića. Takva odluka odmah dovodi u pitanje tko je u klubu zastupnika Stranke Rada i solidarnosti spreman na taj način destabilizirati Vladu, prenosi Novi list.

Međutim, čak i da Bandića podrže zastupnici Stranke rada i Solidarnosti ili čak svi članovi kluba, tu se javlja jedan apsurd. Da bi glasali sukladno željama predsjednika stranke Bandić Milan 365, Kažimir Varda, Milanka Opačić, Mladen Madjer, Marija Puh i Siniša Varga morali bi prekršiti Poslovnik vlastitog Kluba.

Naime, taj dokument, kako je u više navrata naglašavao predsjednik Kluba Kažimir Varda, dopušta glasovanje prema savjesti samo kad to ne destabilizira Vladu. Prije dva tjedna je to Varda objašnjavao na primjeru Milanke Opačić, koja je ljetos pristupila Stranci rada i solidarnosti – Milan Bandić 365.

“Ona sada može glasovati kako želi, ako se njenim glasom ne dovodi u pitanje stabilnost Vlade. To piše u našem Poslovniku”.

Kome su lojalni?

“Vlada ima apsolutno povjerenje naše stranke dok budemo realizirali projekte za boljitak svekolikog hrvatskog puka i građana Zagreba. Zadnji ćemo napustiti koaliciju, a niti jednu fotelju nećemo tražiti”, odgovorio je Bandić.

Zbog ovakve posvemašnje zbrke pojedini zastupnici ovog Kluba razmišljaju da ga napuste, što je nedavno učinio Robert Jankovics, koji mu je bio na čelu. Novi list navodi da je obavio razgovor s jednim članom Bandićevog kluba.

“Već treći put iz medija doznajemo stavove Kluba, bilo je to kod pokušaja interpelacije o radu ministrice Blaženke Divjak, kad je Bandić bezuvjetno podržao Vladu i sada ovo. Nitko nas ne kontaktira niti pita što mi mislimo nego se prvo stavovi daju u medije, a tek onda se saziva sjednica Predsjedništva ili Klub. Ne može to tako, možda je Bandić navikao na to u Zagrebu, ali mi smo saborski zastupnici i to nezavisni. Stoga je dio nas na izlaznim vratima zbog takvog načina rada”, rekao je jedan član Bandićevog kluba.

Foto: Dario Grzelj/Hina

Facebook Comments