Ivan Anušić napisao “Deset HDZ-ovih zapovijedi”: Zašto treba glasovati za Kolindu

Ivan Anušić napisao “Deset HDZ-ovih zapovijedi”: Zašto treba glasovati za Kolindu

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ne sudjeluje u kampanji, ali netko je svejedno mora odraditi, netko mora u njezino ime animirati birače i uvjeriti ih da je ona ponovno najbolji izbor, da je zaslužila svoj drugi mandat na Pantovčaku. To je zadaća HDZ-a, čija je Kolinda Grabar-Kitarović kandidatkinja.

U tu je svrhu HDZ osnovao izborne stožere na terenu, a glavni državni inspektor Andrija Mikulić, koji je na čelu stožera u Zagrebu, tražio je u utorak da mu Ivan Anušić, šef nacionalnog izbornog stožera objasni zašto bi se trebalo glasovati za predsjednicu Republike, kako bi onda te teze stranka širila među narodom.

Anušić mu je promptno, već jučer, odgovorio, a iz njegovog se dopisa može doznati na osnovu čega će Kolinda Grabar-Kitarović pokušati pobijediti na predstojećim izborima, piše Novi list.

Ivan Anušić, šef izbornog stožera Kolinde Grabar Kitarović

Taksativno je pobrojio deset stvari koje smatra najpozitivnijim u pet godina koliko predsjednica obnaša svoju dužnost.

1. Nakon 15 godina, dva mandata Stjepana Mesića te jednog Ive Josipovića, imamo svoju predsjednicu, koja se ponosi svojim porijeklom, identitetom i državom Hrvatskom.

2. Ugled i pozicija Hrvatske u svijetu danas bolji nego ikada prije

3. Hrvatsku maknula iz ‘regiona’ i pozicionirala nas tamo gdje oduvijek pripadamo, u Srednju Europu

4. Vratila je dostojanstvo hrvatskim braniteljima

5. Bila je i danas je glas naroda, prošla je cijelu Hrvatsku kako bi slušala ljude i pomogla im riješiti probleme.

6. Aktivno je upozoravala na probleme s kojima se susreću hrvatski ljudi i narod, od demografije, problema sa zdravstvenim sustavom i listama čekanja, stanja u pravosuđu itd., te je aktivno i konstruktivno nudila rješenja

7. Kada je bilo potrebno, kritizirala je Vladu, neovisno o tome koja je ili čija to Vlada bila, bila je glas ljudi, glas naroda

8. Pažnju javnosti skrenula na negativne demografske trendove, kao pitanje opstojnosti našeg naroda.

9. Aktivno lobira za naše izvoznike u inozemstvu, otvara vrata inozemnih tržišta našim poduzetnicima

10. Uštedjela gotovo 30 milijuna kuna, smanjivši troškove Ureda u odnosu na prethodnike

U popratnom tekstu uz popis njezinih postignuća, Anušić je Mikuliću napisao i da je Kolinda Grabar-Kitarović ‘bila istinski nadstranačka predsjednica tijekom cijelog mandata i nije dozvolila da se narod dijeli nego je svojim aktivnostima otvoreno pozivala na zajedništvo, povezivala domovinsku i iseljenu Hrvatsku te nije dozvolila da ideologija dijeli hrvatski narod’, piše tportal.

‘Bila je jedna od nas i ostala jedna od nas, jedina koja predstavlja sve nas’, zaključuje šef izbornog stožera predsjednice Republike.

Foto: Malton Dibra/EPA

Zagreb, 27.04.2019. – Konferencija “Hrvatska poljoprivreda – buduænost i tradicija”. Na dvije panel diskusije govorilo se o problematici zemljišta i njegovoj ulozi u razvoju poljoprivredne proizvodnje, planu i razvoju kratkih dobavnih lanaca kao poticaju daljnjem razvoju malih poljoprivrednika, te nastavku tradicije proizvodnje domaæe prirodno uzgojene hrane. Na fotografiji Ivan Anušiæ. foto HINA /Zvonimir KUHTIÆ/ zk
Facebook Comments