Milanović hvali svoju politiku kada su migranti prelazili preko hrvatske granice kao kroz švicarski sir

Milanović hvali svoju politiku kada su migranti prelazili preko hrvatske granice kao kroz švicarski sir

Kandidat SDP-a za predsjednika Zoran Milanović večeras je održao skup u Makarskoj na kojemu su bili  članovi i simpatizeri SDP-a na čelu s predsjednikom lokalnog ogranka Sretanom Glavičićem.

Milanović je odgovorio i na nekoliko novinarskih pitanja o tome zašto smatra da je idealan kandidat. Glasujući za mene znači da su odabrali normalnu Hrvatsku, a to znači ne psovati i vrijeđati ljude, govoriti besmislice u Hrvatskom saboru, a sve to čine ljudi koji trebaju biti glas naroda. Nisam za rat sa sindikatima, već pregovarati i mislim da sindikati neće odustati, na njihovoj sam strani. Kada smo mi bili na vlasti, obećali smo im ispuniti zahtjeve, ali nismo mogli zbog nedostatka novca, a poslije nismo uspjeli sastaviti Vladu’, rekao je Milanović, a prenosi Makarsko primorje.

Kratko se osvrnuo na emigrantsku krizu te istaknuo da je uspješno vodio akciju zbrinjavanja pola milijuna migranata, a niti ruža nije zgažena, podsjetio je Milanović. Bivši premijer i predsjednički kandidat očito ne vidi problem u tome što su  kroz hrvatsku prolazili  migranti kao  kroz švicarski sir.  Osim toga, potvršeno je da je  preko Hrvatske  prolazio i terorist koje je sudjelovao  u terorističkom napadu u  Francuskoj.

“Jedan od bombaša samoubojica iz Pariza registriran je početkom listopada u Hrvatskoj. Njegova sirijska putovnica pronađena je na mjestu zločina, a daljnjom evidencijom utvrđeno je kako je 25 godišnji Ahmed Almuhamed 3. listopada evidentiran na grčkom otoku Lerosu. Pet dana poslije, 8 listopada registriran je u Opatovcu, nakon čega je preko Mađarske, nastavio put prema zapadu. Hrvatska policija ga je fotografirala, skenirala putovnicu te uzela otiske prstiju”, pisali su hrvatski mediji 2015. godine.

Na slici: Ilustracija

Foto: Hina

 

Facebook Comments