Zekanović žestoko o Vladi i štrajku u školama: Svatko ima svoju ulogu, a sve režira Plenković

Zekanović žestoko o Vladi i štrajku u školama: Svatko ima svoju ulogu, a sve režira Plenković

Saborski zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović prozvao je Andreja Plenkovića i HNS zbog stanja u školstvu i štrajka u školama. HNS se, prema Zekanoviću, pravi da je na strani prosvjetara dok se o svemu dogovara s HDZ-om i Plenkovićem, te igra po unaprijed dogovorenom scenariju.

Objavu prenosimo u cijelosti.

“Dosta je igrokaza HNS-Plenković!

Hrvatski učitelji u osnovnim i srednjim školama ulaze u peti tjedan štrajka. Nakon groteskne predstave u režiji vladajuće koalicije, u kojoj su uloge pažljivo podijeljene, a glavni glumci loše odglumili, slijedi dijalog ministra Aladrovića i predstavnika Sindikata. Iako su zahtjevi Sindikata od početka jasni i već ih i osnovnoškolci znaju, mladom ministru, čija je rata kredita otprilike jednaka prosječnoj mjesečnoj plaći hrvatskog učitelja, na usnama je tek naputak glavnog redatelja Plenkovića da se “HDZ neće dati ucjenjivati”. Nažalost, godinama su od strane HDZ-a i njihovog antipoda SDP-a (koji su i oteli učiteljima ovih 6,11%) ucjenjivani hrvatski građani, a među njima i podcijenjeni i potplaćeni učitelji. O HNS u, uhljebničkoj interesnoj skupini koja ima potporu 0.1% biračkog tijela i 5 saborskih zastupnika, najbolje govori činjenica s kim su trenutno u koaliciji, pa je njihovo tobožnje zauzimanje za prosvjetu trajalo do prvog drmanja udobnih fotelja.

Hrvatski suverenisti stoje uz hrvatske učitelje i daju im bezrezervnu podršku u traženju njihovih prava. Oni i našoj djeci primjerom pokazuju da se za svoja prava i dostojanstvo treba časno i ustrajno boriti”, objavio je Zekanović. 

Foto: Admir Buljubašić/Hina

Facebook Comments