Milanovićeva izjava o Hajduku boli i SDP-ovce: Sam sebe zakuca

Milanovićeva izjava o Hajduku boli i SDP-ovce: Sam sebe zakuca

“Sam sebe zakuca”, rekao je za Jutarnji list politički tajnik SDP-a Davorko Vidović komentirajući posljednje izjave predsjedničkog kandidata Milanovića o Hajduku kao omiljenom Titovu klubu i klubu čiji su igrači na dresovima nosili petokrake koje su, kao, bile tako opasne da se netko na njih mogao i nabosti.

“Milanović lupeta, izjave daje nepripremljen, a onda se njegov tim mora ubijati od posla dva dana kako bi pojasnili javnosti što je on stvarno želio reći. Ne možeš tako voditi kampanju”, poručuje za Jutarnji list jedan od dužnosnika SDP-a koji je u dobrim odnosima s bivšim šefom SDP-a i koji je bio među zagovarateljima ideje da SDP na sve načine podrži Milanovićevu predsjedničku utrku.

Politički tajnik SDP-a Davorko Vidović kaže kako je Milanović u kampanji učinio dobru stvar što se fokusirao na kritiku Vlade, HDZ-a i Plenkovića i što su prema njima išle najoštrije poruke.
“To je dobra strategija jer je Grabar-Kitarović bez HDZ-a ništa, ona nema nikakav sadržaj, samo sipa gafove koji su za velik dio birača neprihvatljivi. Ono što ne podržavam u njegovoj kampanji je ta Milanovićeva sklonost za metaforama, koje nisu prikladne za javnu komunikaciju. Njegove poruke u predsjedničkoj kampanji moraju shvatiti i bakice i akademici. Mora davati kratke, jasne i nedvosmislene izjave, a ne takve da ih poslije mora dodatno pojašnjavati”, kaže Vidović.

Milanovićeve izjave o igračima Hajduka koji su nosili dresove s petokrakama na koje se moglo nabosti oštro je osudila Udruga veterana Domovinskog rata i antifašista (VeDRA)

“Split je prošlog tjedna obilježio 75. obljetnicu oslobođenja od nacizma i fašizma valorizirajući na javnoj povijesnoj tribini, uz učešće uglednih povjesničara i javnih radnika, i značaj obnove Hajduka u NOR-u i njegovu antifašističku tradiciju. Odnoseći se prema tim vrijednostima i simbolima s prezirom u vrijeme kada se u hrvatskom društvu otvoreno zatire baština antifašizma, Milanović izravno vrijeđa patriotske osjećaje antifašista i sve one koji čuvaju antifašističke tradicije i slave pobjedu u Drugom svjetskom ratu. Stoga izražavamo duboko neslaganje s ovim izjavama, osuđujemo ih i odbacujemo”, poručili su.

Tumačeći svoju izjavu o Hajduku Milanović je u nedjelju, podsjetimo, na svojoj Facebook stranici istaknuo kako se on ne natječe za predsjednika nogometnog saveza.

“Ja se ne natječem za predsjednika nogometnog saveza, niti ću se ikad natjecati. Ja se natječem za predsjednika Republike Hrvatske. Svatko navija za klub koji voli. Uvijek sam bio protiv politizacije i prikrivene militarizacije sportskih društava, u tom kontekstu moja izjava koja je bila jučer. Za Hajduk sam navijao, ali politika mi se nikad nije sviđala blizu ni jednog kluba, pa ni danas. Svi hrvatski klubovi su hrvatski klubovi, to su naši klubovi”, poručio je Milanović.

Foto: Mario Strmotić/Hina
Facebook Comments