Utjecajni lijevo-liberalni kolumnist Tomislav Klauški: Milanovićeve izjave dosta često nisu normalne

Utjecajni lijevo-liberalni kolumnist Tomislav Klauški: Milanovićeve izjave dosta često nisu normalne

Tomislav Klauški, novinar 24 sata, gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao kampanju za predstojeće predsjedničke izbore.

Komentirajući najavljeno sučeljavanje na HRT-u, Klauški je rekao da će se vjerojatno raditi u kontroliranim uvjetima, jer inače predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ne bi pristala doći. “Inzistirala je na svih 11 kandidata, tako da će se manje koncentrirati na nju. Javna televizija je prirodni teren za predsjednicu države. Ako je 11 kandidata, teško je u dva sata postići da će se predsjednica uspjeti dodatno blamirati”, rekao je Klauški.

Klauški je komentirao i  kampanju Zorana Milanovića rekavši da njegovi izjave dosta često nisu normalne.

“On je prihvatio retoriku od koje da budem iskreni nikada nije ni bježao. Koristi teške izjave kao što je ona o predsjedničkoj hordi koja je pogazila auto. Ako je to normalno, onda se moramo zapitati što je normalno na javnoj i političkoj sceni,” rekao je Klauški.

“Milanovićevom biračkom tijelu je zlo od takvih izjava i takvog njegova nastupa. To je lagano šankerski i birtijaški nastup”, reako je Klauški.

Što se tiče prepiranja među kandidatima i međusobno upućenih niskih udaraca, Klauški je rekao da nije primijetio da je predsjednica bježala od njih. “Znala je vratiti i Milanoviću i Škori, ne znam zašto bi se ona trebala bojati toga, jer je pokazala da se zna boriti za sebe”, rekao je Klauški.

Istaknuo je da su četiri kandidata najviše izjednačena i figuriraju kao favoriti, ali da se u kampanji sve svodi na niske udarce. “Ova kampanja je odraz predsjedničkog mandata Kolinde Grabar Kitarović, koji je prožet gafovima, skandalima, neprimjerenim izjavama. Ona je diktirala tempo, svi drugi su se pokušavali prilagoditi tome”, kazao je.

Upitan pomaže li aktualnoj predsjednici podrška zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Klauški je kazao da predsjednici njezini birači najviše zamjere upravo pitanje korupcije i zbližavanje s osobom koja je pod optužnicom. “Oprostit će joj gafove i skandalozne izjave. Nad njezinim se izjavama ionako zgražaju upravo oni koji neće za nju glasati, njeno biračko tijelo to ne dira”, rekao je Klauški.

Dodao je da je za predsjednicu čak i veći uteg od Bandićeve potpore ona premijera Andreja Plenkovića. “Kad bi ušao u kampanju, on bi dijelom vezao ruke predsjednici. Sve njezino obilaženje svih gradova bilo je usmjereno desno, a Plenković to nije. Tako je isto i Milanović bio smetnja Josipoviću”, rekao je Klauški.

Foto: N1

Facebook Comments