Iznenađenje: Stevo Culej odlučio za koga će glasati na predsjedničkim izborima

Iznenađenje: Stevo Culej odlučio za koga će glasati na predsjedničkim izborima

Saborski zastupnik HDZ-a Stevo  Culej objavio je  na svom Facebook profilu da će glasati za Miroslava Škoru.   Jezičac na vagi je bila Škorina najava de će  pomilovati  Tomislava Merčepa  koji je osuđen na sedam godina zatvora.

“Škoro…Imaš moj glas”, napisao je Culej.

Miroslav Škoro gostovao je u emisiji Demokracija na Vinkovačkoj TV gdje je predstavljao svoj program. U jednom dijelu emisije Škoro je objašnjavao zašto traži veće ovlasti za predsjednika kako ne bi bio samo ‘fikus’.

“To je jedna sintagma koja se često koristi, ali što to znači? Ja da sam bio izabran prije pet godina na mjesto predsjednika države i da me zovu ‘fikus’, ja bih mutirao i razvio noge”, rekao je Škoro te se osvrnuo na jednu ovlast koji predsjednik još uvijek ima.

“Predsjednik može nekoga odlikovati i pomilovati. A kad govorimo o pomilovanju, kojeg je to hrvatskog branitelja pomilovala aktualna predsjednica? Pa nijednog. I onda mene pitaju što ja mislim o tome. Za Boga miloga. I bih li ja pomilovao Tomislava Merčepa. Evo odgovora – bih!”, otkrio je Škoro, piše Jutarnji list.

Snimku gostovanja na Vinkovačkoj TV Škoro je objavio na svojoj Facebook stranici uz kratak komentar: “Kao predsjednik neću ponoviti greške prethodnika i pomilovat ću hrvatske branitelje!”

Podsjetimo, Tomislav Merčep je pravomoćno osuđen na sedam godina zatvora jer kao zapovjednik postrojbe poznate kao ‘merčepovci’ nije spriječio ratne zločine nad srpskim civilima.

‘Merčepovci’ su, prema presudi, na kutinskom, pakračkom i zagrebačkom području nezakonito uhitili 52 osobe, od kojih su 43 ubili, tri se vode kao nestale, a šest ih je preživjelo mučenja i zlostavljanja.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina

 

ŠKORO..MOJ GLAS IMAŠ.

Geplaatst door Stevo Culej op Dinsdag 17 december 2019

Facebook Comments