Butković zamjerio Culeju: Nije ljudski ni korektno to napraviti tri dana prije izbora

Butković zamjerio Culeju: Nije ljudski ni korektno to napraviti tri dana prije izbora
Oleg Butković (HDZ), miinistar mora, prometa i infrastrukture bio je gost Dnevnika N1 televizije.

Upitan o potpori ličko-senjskog župana Darka Milinovića predsjednici, Butković je kazao: “Ja gospodina Milinovića poznajem jako dugo, ne sumnjam u njegovu potporu. Lika kao i uvijek diše domoljubno i diše za predsjednicu”, donosi N1.

Oleg Butković snažno je na predizbornom skupu u Gospiću kritizirao Zorana Milanovića. “Nisam se obrušio, Rekao sam ono što su činjenice – da je on bio premijer i da je njegova Vlada bila dobra, on bi pobijedio na izborima. On je politički gubitnik”, rekao je Butković.

Komentirao je i podršku Steve Culeja Miroslavu Škori.

“Osobno smatram da se to tri dana pred izbore ne radi, to nije ljudski korektno. No, ne ulazim u tu odluku koju je donio”, rekao je i dodao kako nije vrijeme za eventualno izbacivanje Culeja iz stranke. “Nije sad vrijeme za obračune u stranci, nije vrijeme za takve stvari”, ističe.

O tome hoće li se to dogoditi raspravljat će stranačka tijela, rekao je Butković. “Pustimo sada to, okrenimo se prvom izbornom krugu. Izbori će biti napeti, iako ja vjerujem da će naša kandidatkinja pobijediti već u prvom krugu”, kazao je.

Predsjedničin nastup na jučerašnjem sučeljavanju na HRT-u smatra izuzetno dobrim. “To nije ocjena samo nas u stranci, to su rekli i politički analitičari. Nažalost, vidjeli smo da ima ljudi koji su se kandidirali, a da za to nisu kompetentni”, rekao je i poručio kako je “Miroslav Škoro bio loš”.

O situaciji u HDZ-u kaže: “Ne možemo svi jednako razmišljati u stranci. U stranci je uvijek bilo i bit će različitih razmišljanja. Dužnost svakog člana je da da potporu našoj kandidatkinji. Mi vodimo i hrvatsku vladu, imamo predsjednicu države, imamo 12 župana i većinu gradova i općina”.

Zaključno je kazao kako nema nikakve informacije o eventualnim prijevremenim parlamentarnim izborima.

Foto: Admir Buljubašić/ Hina

Facebook Comments