Škoro otkrio u kojoj je bitci spreman umrijeti: Zaustavit ćemo Milanovića i Plenkovića onako kako je Vukovar zaustavio srpske tenkove

Škoro otkrio u kojoj je bitci spreman umrijeti: Zaustavit ćemo Milanovića i Plenkovića onako kako je Vukovar zaustavio srpske tenkove

Za završni skup svoje izborne kampanje Miroslav Škoro izabrao je Vukovar. Uz skandiranja dočekale su ga stotine simpatizera, a kao prvu postaju do Vukovara odabrao je svoj rodni Višnjevac.

Miroslav Škoro na put prema Vukovaru krenuo je iz Sesveta. Objasnio je kako je Vukovar ključan i za njegovu kampanju na predsjedničkim izborima.

“Vukovar je u stvari bila ona ključna bitka za Hrvatsku državu. Ja mislim da je Vukovar ključan i sada. Mi vodimo jednu bitku za jednu drugačiju Hrvatsku. Mislim, ovo uistinu je bitka i možda sam neke bitke u životu propustio, ovu neću, tu sam spreman i umrijeti” rekao je Škoro. U autobusu pripreme, ali i trenuci odmora uz pjesmu. Danas se zasviralo iznimno. Krešo iz benda Druga strana priznaje da u autobusu više odmaraju nego sviraju.

“Inače nismo naviknuti da sviramo u busu, jer je malo nezgodno, s obzirom na to da je autobus većinom u pokretu pa nije baš”, napominje.

Na ulasku u Višnjevac, Škoro u ulozi vodiča. “Ovo je sada Višnjevac downtown, dakle centar Višnjevca, tu su bile platane koje smo mi zvali javorovi, to je pjesma šumi šumi javore”, objasnio je. Škoru je u Višnjevcu dočekala pjesma i čobanac. Predsjedničkog kandidata došli su vidjeti i simpatizeri iz drugih gradova.

“Glas naroda, iskren, pošten”, kazala je za Škoru Ljiljana iz Čepina.

“Voljela bi da pobijedi”, kaže Ivana iz Belog Manastira. “Zabavno je slikati se i družiti se s njim”, ističe Mata iz Siska. Škoru je došla podržati i rodbina, ali i HDZ-ov saborski zastupnik Stevo Culej. Kaže da će u nedjelju glasati za Škoru i ne boji se izbacivanja iz stranke, javlja Dnevnik.

U finišu kampanje broje se posljednji kilometri.

“Znate, ja kad sam prvi puta rekao da ću se kandidirati za predsjednika i podigao ovako pogled, preda mnom je stajala možda jedna ili dvije osobe. Pa onda idući puta je bilo jedno 50. Sad već tisuće ljudi znaju doći i to je nekako dokaz čovjeku da je u pravu. Drugačije je ovo sve skupa u odnosu na ono što sam radio prije, stvarno u svemu, kaže Škoro.

U nizu političkih poruka i ona da bi pomilovao Tomislava Merčepa – pravomoćno osuđenog za ratni zločin.

“Gospodin Merčep, kao i svaki drugi zatvorenik, ima pravo na pomilovanje nakon što odsluži jedan broj godina svoje kazne”, objasnio je Škoro.

Škoro je tijekom cijelog svog govora u Vukovaru držao krunicu u ruci, javlja N1.

Ovo je bitka u kojoj sam spreman i poginuti s ovom krunicom, ako treba, jer narod je rekao dosta’, rekao je.

Mi svi, pogotovo vi Vukovarci, znate da u životu čovjek ponekad može birati put, ponekad ne može. Kaže naš narod, čovjek snuje, Bog odlučuje. Svi smo mi imali situacija kad smo bili suočeni s nekim bitkama, bili smo u situacijama kad smo izbjegli neke bitke. Pred nama je najveća bitka, bitka za opstojnost, suverenitet hrvatskog naroda, za vraćanje hrvatske države njegoom narodu.

Zaustavit ćemo HDZ i SDP, Milanovića i Plenkovića onako kako je Vukovar zaustavio srpske tenkove, poručio je Škoro prenio je N1.

Foto: Miljenko Klepac/Hina

 

Facebook Comments