Plenković uvjeren da će se Culej vratiti materi, tj. HDZ-u: Podbada Škoru zbog nesigurnog nastupa na debati

Plenković uvjeren da će se Culej vratiti materi, tj. HDZ-u: Podbada Škoru zbog nesigurnog nastupa na debati

Premijer Andrej Plenković poručio je u četvrtak Stevi Culeju, saborskom zastupniku HDZ-a koji na predsjedničkim izborima podržava Miroslava Škoru, da pogleda reprizu sučeljavanja kandidata na HTV-u i vidi svu “raskoš, znanje, elokvenciju i sigurnost” kandidata kojega navodno podržava.

HDZ-ov saborski zastupnik Stevo Culej u četvrtak je potvrdio kako će glas na izborima dati Miroslavu Škori, izbornom protivniku Kolinde Grabar-Kitarović, kandidatkinji svoje stranke.

“Vjerujem da je gospodin Culej, koji je meni drag i simpatičan, zbog čega to i govorim, propustio gledati sučeljavanje, pa da vidi svu raskoš, znanje, elokvenciju i sigurnost kandidata kojeg on navodno podržava u prvom krugu”, kazao je Plenković u Rimu.

“Ako je to propustio, bilo bi dobro da još jednom to pogleda, a onda će se u drugom krugu, nakon što mu ovaj kandidat propadne, kao i svima koji se kriju i za njega, doći i vratiti se materi, tj. HDZ-u”, dodao je premijer.

Podrška stranke Kolindi Grabar Kitarović vidjeti na političkom skupu koji se večeras održava u zagrebačkoj Ciboni, kazao je Plenković.

“Riješit ćemo to”, odgovorio je na pitanje o tome hoće li Culej biti sankcioniran.

“Ako pogledate završni skup koji imamo večeras u Ciboni, tamo ćete vidjeti ključnu poruku članova i članica HDZ-a o tome koliko je snažna i čvrsta podrška predsjednici”, istaknuo je.

Plenković smatra kako je Grabar-Kitarović “uvjerljivo pobijedila” u sučeljavanju, pa je istaknuo da je dobro što se ono dogodilo.

“Stvari su se raskrinkale. Ljudi dobro vide i znaju tko je pouzdan, tko ima postignuća iza sebe, tko ima konkretan program za Hrvatsku za idućih pet godina” u odnosu na one koji ga nemaju.

Na pitanje o izjavi predsjednice tijekom sučeljavanja u korupciji u obavještajnoj zajednici, Plenković je odgovorio kako je “ona sama pojasnila o čemu se radi”.

Škoro: Plenković je kao faraon

Podsjetimo, predsjednički kandidat MIroslav Škoro na skupu u Požegi upitan je o podršci koju mu je dao HDZ-ov saborski zastupnik Stevo Culej, kao i o mogućim sankcijama takvog javnog istupa, kazao je:

“Unutarstranačka demokracija u Hrvatskoj ne postoji. Kod nas postoji jedan veliki vođa, faraon, koji odlučuje o unutarstranačkom životu, izbacuje, ubacuje, imenuje ministre, ustavne suce, čistačice. Bit će mi žao ako ikoga izbace iz bilo koje stranke zato štoje meni dao podršku.

Smatram da ovo nisu parlamentarni izbori i svatko ima svoj stav. Zašto bi svi morali misliti kao Andrej Plenković, Davor Bernardić ili bilo tko drugi?

Na pitanje tko je faraon, pojasnio je da je mislio na šefa vodeće stranke – Andreja Plenkovića.

Foto: Edvard Šušak/Hina

 

Facebook Comments