Milanović izjavio da se nekada živjelo u uređenom sistemu: Što je želio poručiti?

Milanović izjavio da se nekada živjelo u uređenom sistemu: Što je želio poručiti?

Zoran Milanović večeras je u Puli održao svoj zadnji  predizborni skup. Pula je ujedno bila i mjesto gdje je počeo sa prikupljanjem potpisa za kandidaturu. Na svom zadnjem skupu oštro se okomio na aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović i HDZ. Na samom  početku kazao je da je HDZ spreman na sve. Usporedio je Grabar-Kitarović s američkim predsjednikom Trumpom i njegovim odnosom spram obavještajnog sektora.

– HDZ, Kolinda Grabar-Kitarović i Milan Bandić. To je nesretno trojstvo hrvatskog javnog života i politike. To su ljudi koji zlostavljaju hrvatski javni prostor i građane već pet, 20 i skoro 30 godina. I sve je loše u Hrvatskoj mogu jedino dovesti u vezu s HDZ-om. Volio bih da me netko opovrgne. Privatizacija, pljačka, nemoral. Sve što ne valja donijeli su oni, kazao je Milanović. Dodao je i da se nekada bez obzira na sve živjelo u uređenom sistemu, a da danas ljude ubija u pojam svijest da žive u lošem društvu, koje je koruptivno, javlja Jutarnji list.

– Brate to je lopovluk, pohlepa i želja i poriv za tuđim. A naročito kada se događa u javnoj sferi ima veću težinu nego kada neki bankar u Vrlici mazne 11 milijuna kuna u nekoj banci. Ali kada netko s pozicije vlasti otima i stvara dojam da je prijatelj naroda… Uvijek se takvi foliranti skrivaju iza naroda. Kao što su davno govorili engleski klasičari, patriotizam je utočište najvećih hulja, kazao je Milanović pred brojnim okupljenim simpatizerima te predstavnicima svoje stranke, ali i IDS-a koji ga je podržao u kandidaturi. Podsjetio je da su ratovi u Hrvatskoj gotovi i da bi trebalo „trgovce mržnjom koji žele ostvarivati maržu na toj prljavoj robi“ strpati kako im je mjesto – u opoziciju.

Kada je riječ o predsjednici, kazao je da voli isticati da je vrhovna zapovjednica te da joj je to fetiš.

– Kada dođem na Pantovčak, ja neću pomahnitati. Jer ja znam što je vlast i koja su ograničenja izvršne vlasti. Tako da sam za to mentalno spreman te sam spreman biti na čelu tajnih službi. Kada god je HDZ na vlasti, prijeti, se špijunira se i manipulira se i jedni drugima podmeću. A predsjednica vodi rat s hrvatskom obavještajnom zajednicom. Osoba koja nakon pet godina mandata kaže da se bori protiv korupcije u SOA-i izmišlja i laže, a time i degradira te iste službe,  rekao je Milanović i dodao kako hrvatska predsjednica zbog toga podsjeća na američkog predsjednika Trumpa.

– To je onaj čiju je ogradu lizala, poručio je i kazao da je konstantno proturječna.

– Sve više mislim da se radi o osobi koja se ne zna kontrolirati i koja priča sve što joj padne na pamet. I to radi s ovakvom ili onakvom dikcijom ili intonacijom. To je osoba koja sve u svom životu duguje HDZ-u, a to je kartel, istaknuo je. Dodao je da će Hrvatska biti s njime na čelu otvorena država.

Foto: Zoran Milanović/Hina

Facebook Comments