Bandić je potpuno izgubio kompas: Ponovno je vrijeđao novinarku

Bandić je potpuno izgubio kompas: Ponovno je vrijeđao novinarku

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je lokaciju nekadašnjeg DIOKI-ja, na kojoj je planirana izgradnja postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog otpada i sortirnica. Reporterka Nove TV pitala ga je je li mu neugodno što je Novi Zagreb prekriven smećem, na što se gradonačelnik okomio na nju optuživši je da ne odvaja otpad.

“Neugodno mi je jer vi ne radite svoj posao. Ne odvajate otpad. (…) Idemo kući, kod vas i kod mene. Dok to ne budete radili nemamo o čemu pričati. Niste mi uvjerljivi”, govorio je Bandić, a kad ga je naš snimatelj pitao zašto to radi i napada kolegicu s pretpostavkama, Bandić mu je odgovorio da je on “psiholog” pa je i njega optužio da ni on ne odvaja otpad.

Unatoč inzistiranju reporterke Dnevnika Nove TV da Bandić odgovori na pitanje, gradonačelnik ih je uporno izbjegavao te potpuno neosnovano reporterku optuživao da ona ne odvaja otpad.  Na ovakvo ponašanje gradonačelnika reagirao je samo naš snimatelj, dok su se gradonačelnikovi suradnici smijali, očito i dalje odobravajući komunikaciju neprimjerenu dužnosniku koji na postavljena novinarska pitanja gotovo redovito odgovara napadima na osobnoj razini, javlja Dnevnik.

“Ja sam psiholog. Ja to kužim. Po očima vidim da ona ne odvaja. Idemo se odmah uvjeriti. Platit ću svima ručak. Sto posto ne odvajate otpad. Vidi vam se na očima”, nastavio je gradonačelnik na što ga je novinarka upozorila da se s njom obračunava na osobnoj razini, no on je nastavio svoje lamentiranje.

“Gradonačelnik nema kod koga prosvjedovati jedino kod sebe i protiv sebe, protiv dragog boga i protiv svih koji ne odvaju otpad. Svaki pojedinac u Zagrebu, a ima nas preko 840 tisuća, treba raditi svoj posao. Građani trebaju biti ekološki osviješteni. Ajmo u vaš auto sjesti i osobno se uvjeriti da li odvajate otpad. Vi tražite da meni bude neugodno što drugi ne rade svoj posao. Ajmo se uvjeriti jel laže koza ili rog. Ja ne lažem.

Nemojte bogati, pustite, to ni komunisti nisu radili. Prozivat’ druge da ne rade, a ja radim svoj posao. Vi ga ne radite, a vi mene prozivate. To je licemjerstvo. Toga je dosta u Hrvatskoj. Ja to ne mogu shvatiti. Je l’ teško uzeti ove posude i stavit’ ih odvojene u pet kanti? Napravite to. To je početak priče. Dijete od prvog razreda u dobi od sedam godina to uči. Treba se naviknut’ i promijenit’ svijest u glavi. U protivnom se može dubiti na trepavicama. Dupli moral, licemjerstvo. Ja svoj posao radim. I onda oni građani plaćaju zbog vas koji ne radite svoj posao. Tisuću puta sam čuo da odvajamo samo jedan posto, pa deset posto. Javnost je obmanjena. Zaobilazi se laž. No neslužbeno odvajamo 38 posto, a službeno 34 posto”, rekao je Bandić.

Foto: Screenshot/Nova TV

Facebook Comments