Anušić uvjeren u pobjedu Kolinde: Konzervativna, narodnjačka i demokršćanska opcija ima 51 posto glasova

Anušić uvjeren u pobjedu Kolinde: Konzervativna, narodnjačka i demokršćanska opcija ima 51 posto glasova

Ivan Anušić, voditelj izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović, bio je gost večerašnjeg Dnevnika. Komentirao je rezultate prvog kruga predsjedničkih izbora.

“Pa prvo treba reći što znači ovaj rezultat koji je ostvario Miroslav Škoro koji je vrlo respektabilan i mi mu čestitamo, ja osobno i svi mi mu čestitamo na rezultatu. O čemu se radi? Radi se o tome da – kada zbrojite rezultat Miroslava Škore i broj glasova Kolindi Grabar-Kitarović – dobijate preko 50 posto glasova već u prvom krugu za demokršćansku, narodnjačku, domoljubnu, konzervativnu političku scenu u Hrvatskoj.”

“Znači, 51 posto birača je odabralo taj smjer”, dodao je Anušić.

Na pitanje  kako HDZ sada planira pridobiti birače Miroslava Škore, Anušić je rekao sljedeće:

“Možda je teško reći ‘pridobiti’ birače. Ta dva kandidata su programski i svjetonazorski slična. U drugom krugu otišao je jedan od njih, Kolinda Grabar-Kitarović. S druge strane imate kandidata koji je potpuno drugačija politička platforma i kojega podržava jedan potpuno različiti politički spektar”, kazao je Anušić

“Mi ne igramo ni na što. Ne računamo to u nikakvim postotcima. Sada je potpuno druga i nova utakmica koja počinje iz početka, javlja N1.

Ona će biti puno kraća, puno dinamičnija, jer nemamo čak ni desetak dana. U kampanji se sudaraju dva jaka kandidata desnice i ljevice. I naravno da u takvom sudaru i u takvoj utakmici morate i promijeniti određenu taktiku.”

Rekao je kako nikoga neće napadati, već će njihova taktika biti uključujuća.

“Nećemo napadati nikoga, kao što nismo ni napadali do sada. Znači, naša taktika je afirmativna, uključujuća i pozitivna. I ona je na kraju krajeva ključna. Želimo na našu stranu uključiti sve domoljubne, desne, ljude iz desnog centra, demokršćanske, narodnjačke, profilirane birače i one koji glasaju za takvu opciju. I to što će isto, naravno, raditi Milanović na lijevoj strani.”

Naša reporterka pitala ga je osjeća li kao vlastiti poraz činjenicu što je Miroslav Škoro dobio većinu glasova u Slavoniji.

“Ja sam svoj posao radio i radit ću pošteno, predano i časno. Ako je problem moj angažman bio ovdje, mene je najmanji problem smijeniti, ja sam spreman na sve sankcije i preuzeti apsolutno svu krivicu.

“Morate znati jednu stvar – ja sam župan Osječko-baranjske županije koji je pobijedio na izborima prije dvije i pol godine i ja sam onaj koji svojim imenom i prezimenom idem na izbore i kao takav onda podnosim račun mojim biračima. Ja sam voditelj stožera, netko tko je operativno vodio i organizirao ono sve što se radilo i događalo unutar same ove kampanje. Apsolutno, ako je Ivan Anušić problem, ne mora me nitko više vidjeti.”

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina

Facebook Comments