HDZ-ovi “Uskoci i hajduci” žele na unutarstranačke izbore: Tvrde da su još uvijek članovi stranke. Neki će se i kandidirati

HDZ-ovi “Uskoci i hajduci” žele na unutarstranačke izbore: Tvrde da su još uvijek članovi stranke. Neki će se i kandidirati

Vodeći HDZ-ovi dužnosnici su prije nešto više od dva mjeseca obećavali žestok obračun s govorom mržnje koji se, tvrdili su, širio njihovom strankom putem Viber i WhatsApp grupa, a poljedica toga bilo je isključenje osmero članova zagrebačke organizacije.

Ali, stegovni postupak protiv Bože Medića, Ante Jelčića, Anite Prke Urašić, Ante Šimunovića, Vedrana Černyja, Vlade Kolaka, Mire Borasa i Krasnodara Raguža nikad nije završen, pa su oni i dalje članovi HDZ-a i moći će sudjelovati u predstojećim unutarstranačkim izborima, javlja Novi list.

Gradski odbor HDZ-a je, podsjećamo, 14. studenoga donio odluku da ih se preda Časnom sudu, a to je tijelo navodno donijelo odluku da se spomenute bezuvjetno isključi, jer su »širili neprimjerene poruke čiji je sadržaj jednak govoru mržnje«. Je li odluka donesena, nije ni danas sasvim jasno, jer isključeni HDZ-ovci nikad nisu dobili tu odluku.

Razlog je taj što se predsjednica Časnog suda Željka Žokalj naknadno izuzela i nitko nije mogao potpisati rješenja o isključenjima. Od stegovnog postupka, tijekom kojeg optuženima nije omogućeno da se brane, distancirali su se još neki članovi Časnog suda. Tako je ova kampanja u HDZ-u okončana fijaskom, a Šimunović i ostali spremaju se za izbore.

– Mi smo članovi HDZ-a, to je neosporno, a kao takvi imamo pravo birati i biti birani. Svi smo uredno podmirili članarine, jako smo na to pazili, pa ni to ne može biti prepreka našem uključivanju u unutarstranačke izbore. Osobno ću se vjerojatno kandidirati za Gradski odbor, a sigurno i još neki od mojih kolega, rekao nam je Šimunović.

Ključni cilj HDZ-a u Zagrebu bi, smatra, trebala biti pobjeda nad Milanom Bandićem na lokalnim izborima iduće godine.

Na slici: Suspendirani  članovi HDZ-a  snažno su podržavali  Kolindu Grabar Kitarović

Facebook Comments