Hrvatski sportaši u Jugoslaviji: Zašto se Dinamovi igrači nisu uklapali u Miljanićevu nogometnu koncepciju?

Hrvatski sportaši u Jugoslaviji: Zašto se Dinamovi igrači nisu uklapali u Miljanićevu nogometnu koncepciju?

Novinar Hrvoje Dečak komentirao je velike uspjehe hrvatskih rukometaša i vaterpolista, a usput se prisjetio i statusa hrvatskih  sportaša u Jugoslaviji. Podsjetio je na  poraznu činjenicu da je Velimir Zajec bio jedini dinamovac koji je 1982. godine  nastupio za Jugoslaviju na Svjetskom prvenstvu u  Španjolskoj.

“Vaterpolisti i rukometaši – dvije medalje? Možda i zlatne? Koliko smo već medalja i pehara nanizali od 1990-ih do danas!
Sad je već sasvim jasno da je Jugoslavija bila luđačka košulja za hrvatske sportaše. Kraj srbijanskih i inih selektora naši su u momčadskim sportovima jedva dolazili u reprezentacije. Sjetimo se samo Dinama 1982., kad je iz te briljantne momčadi na Mundijalu u Španjolskoj zaigrao samo Zajec. Drugi se “nisu uklapali” u Miljanićevu “koncepciju”, koja je Jugo-vrstu odvela do blamaže…
Ni u individualnim sportovima za naše nije bilo prave podrške.  Dobro je Ante Kostelić još davno rekao da njegova djeca ne bi sve to napravila da nije bilo samostalne Hrvatske. Već bi im izmislili neku aferu, samo da ih pokopaju…
Znam, imali smo Parlova, Ljubeka, Šurbeka i druge, Dinamo i Hajduk, Cibonu i Jugoplastiku… Ali da smo bili svoji na svome, bilo bi ih u tih 45 godina i puno više!
Zato, uživajmo uz naše Vatrene, Kauboje, Barakude…”, piše Hrvoje Dečak.

Foto: Admir Buljubašić/Hina

Vaterpolisti i rukometaši – dvije medalje? Možda i zlatne?Koliko smo već medalja i pehara nanizali od 1990-ih do…

Geplaatst door Hrvoje Dečak op Donderdag 23 januari 2020

 

 

Facebook Comments