Neviđeni napad na Penavu: On je grobljočelnik, a ne gradonačelnik. Medved je za njega čisti liberal

Neviđeni napad na Penavu: On je grobljočelnik, a ne gradonačelnik. Medved je za njega čisti liberal

Politički analitičar Žarko Puhovski u N1 Studiju prokomentirao je unutarstranačke izbore u HDZ-u, rekavši kako je dobro da smo ih se riješili jer je cijela Hrvatska bila taocem HDZ-ovih igara.

“HDZ se nije pokazao podobnim za pravu demokratsku utakmicu jer su se ponašali mimo elementarne političke kulture. Pokazali su jednostranački sindrom i to nakon što je Plenković u sučeljavanju bio katastrofalan, bio nervozan, gubio nit. Kovač to nije mogao kapitalizirati. Plenkoviću ništa nije naškodilo”, konstatirao je Žarko Puhovski.

Smatra da će sada će sada uvesti neke radikalnije mjere, s obzirom na situaciju s koronavirusom, na koje se nisu usudili dok se unutarstranački izbori ne provedu, javlja N1.

“Opet smo u situaciji da budemo u normalnoj reakciji na nenormalnu situaciju na društvo u cjelini”, dodao je.

Penavu nije štedio, rekavši kako bi bila katastrofa da djeluje na nacionalnoj razini.

Penava je lokalni igrač. Bila bi katastrofa da bude važan čimbenik na razini hrvatske političke zajednice. Prije nekoliko dana je oštro napao manjince, a cijelu karijeru je napravio iz toga, da ne vjeruje u sustav. Pozicionirao se kao grobljonačelnik, ne gradonačelnik, da iz Vukovara napravi mjesto bez života i onda se čudi što tamo života nema. Prema njemu je Medved čisti liberal, to je paradoks”, govori.

“Stier i Kovač nemaju svoju pozadinu u stranci. Iz istog su kotla kao i Plenković. Ako su htjeli jakog protukandidata, trebali su protiv Plenkovića mobilizirati nekoga iznutra, tog nisu imali. Očekivao sam da će Stier proći. To me čudi. Brkić nije imao šansu, u jednom se trenutku odlučio na samozatajnost, mislio je da je njegovo ime dovoljno jako. Ključno pitanje je što će se dogoditi na parlamentarnim izborima”, prokomentirao je.

Brkić je rekao da očekuje određenu odmazdu, na što Puhovski kaže da će ih Plenković ignorirati ako je inteligentan.

“Plenković će ih ignorirati ako je iole inteligentan, a pokazao je da može biti. Ima sve objektivne izgovore da ih ne dira (situacija s koronom). Daleko najpametnija pozicija bi bila ignorirati ih”, kaže.

Butković se pokazao kao čovjek koji štrika – radi svoj posao, ima dobar ugled, pokazao se inteligentnim u ovoj situaciji”

Hoće li Penava izaći iz stranke i nastupiti samostalno, Puhovski kaže da se oznaka samostalno ne bi trebala vezivati za njega. Osim toga, ne može se reći da je njemu Škoro bliži, smatra.

“On nije samostalan ni u čemu. On je vrh neke ledene sante manje nego što se misli, ali koja očito postoji… Teško je reći da je Penavi Škoro bliži, nitko ne zna što Škoro zapravo zastupa, hotimično želi što manje zastupati da bi bio šire prihvatljiv.”, kaže Puhovski.

Foto: Dario Grzelj/Hina

Facebook Comments