POLAKO SE SLAŽE MOZAIK: Zašto je supruga prijavila HDZ-ovca iz Požege za obiteljsko nasilje?

POLAKO SE SLAŽE MOZAIK: Zašto je supruga  prijavila HDZ-ovca iz Požege za obiteljsko nasilje?

Šok u Požegi. Priveden je ravnatelj ureda za socijalni rad zbog prijave za obiteljsko nasilje. Riječ je o Vjekoslavu Potočancu. Kriminalističko istraživanje još traje, nakon čega će biti poznati svi detalji. Iz njegova ureda doznajemo kako je – ravnatelj uzeo dan godišnjeg odmora, ali su nam njegovi zaposlenici rekli da će sutra doći na posao. Član je i HDZ-a.

Reporterka RTL-a Dajana Šošić javila se uživo ispred Državnog odvjetništva.

“Kako neslužbeno doznajemo, privedenog ravnatelja prijavila je upravo supruga zbog obiteljskog nasilja, on je priveden na policiju na obavijesni razgovor i tamo bi trebao biti zadržan do sutra kada bi trebao dati i iskaz pred Općinskim državnim odvjetnikom. Riječ je o ocu četiri malodobne djece, riječ o članu HDZ-a”, rekla je reporterka te dodala:

“Danas smo pokušali dobiti više detalja o cijelom ovom slučaja, ali nitko nije htio govoriti. Tek se oglasilo ministarstvo koje je oštro osudilo bilo kakav oblik nasilja. Ostaje činjenica da je za obiteljsko nasilje priveden čovjek koji se nalazi na čelu ustanove koja je prva na liniji borbe protiv tog istog nasilja.”

“Svemu je prethodila jedna verbalna svađa. Njegova supruga jutros ga je odlučila ostaviti, a on se protivio njezinoj odluci da sa sobom povede i djecu. Nakon toga uslijedila je i ta prijava, dolazak policije i privođenje“, javljaju mediji.

A riječ je o istaknutom članu HDZ-a i predsjednik Općinske organizacije u Općini Velika u kojoj je do dolaska na mjesto šefa CSS-a radio kao pročelnik.

– Naš sin je sad ispao kao neki obiteljski nasilnik i siledžija. A to nije nikako. Ne živimo s njima u njihova četiri zida već dijelimo dvorište, ali mogu garantirati da fizičkog nasilja sigurno nije bilo. A verbalnih prepirki? Možda je bilo svađa, a tko se danas ne posvađa. No vjerujte, Vjekoslav je osoba koja čak ni ton ne povisuje. Ipak je na čelu važne institucije i treba biti primjer drugima. Što reći na sve? Iza sina i snahe je 15 godina braka i četvero sretne djece koja će zbog svega sad najviše patiti. Ujutro je on normalno otišao put Požege, a kasnije sam doznao da je snaha već rano ujutro spakirala kofere i planirala napustiti dom i njega. U međuvremenu je okrenula broj policije. U dvorište su policajci došli s jednim vozilom i jednim kombijem. Sina više nije bilo u kući, a nije bilo ni mene, pa ga je moja žena nazvala na mobitel da dođe kući jer da je u dvorištu policija i da ga trebaju – rekao je za Jutarnji list otac uhićenog Vjekoslava Potočanca.

Na upit je li se čuo sa snahom i gdje je sada ona, kazao je da se odselila odmah u drugi stan, na drugu adresu, javlja Jutarnji list.

Foto: Facebook