HDZ-ovac kojeg se sumnjiči za obiteljsko nasilje imao je jedan skriveni porok: Posuđivao je novac od svojih “podanika”

HDZ-ovac kojeg se sumnjiči za obiteljsko nasilje imao je jedan skriveni porok: Posuđivao je novac od svojih “podanika”

Bivšem ravnatelju požeškog Zavoda za socijalnu skrb Vjekoslavu Potočancu, osumnjičenom za obiteljsko nasilje u subotu je na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu određen jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Sudac istrage Mile Soldom odredio je Vjekoslavu Potočancu istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na četvero svjedoka, odnosno suprugu i troje malodobne djece.

Odbijen je prijedlog obrane da se, umjesto istražnog zatvora, okrivljeniku odredi mjera zabrane prilaska. Potočanec u četvrtak je zbog obiteljskog nasilja priveden u policijsku postaju. Detalji slučaja nisu javno objavljeni, a nasilje je prijavila njegova supruga.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Mirjana Hrga o glazbi koja se slušala na dočeku Nove godine: Kažu na svakom koraku odjekuju narodnjaci. Ali kada bi moja želja mogla biti uslišena

Bivšeg ravnatelja i predsjednika HDZ-a Općine Velika sumnjiči se za počinjenje kaznenih djela nasilja u obitelji i povrede djetetovih prava.

“Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 41-godišnjak počinio kaznena djela na štetu svoje supruge i troje djece, odnosno svojim je postupanjem ugrozio normalni psihofizički razvoj djece, a oštećenicu dovodio u ponižavajući položaj”, utvrdilo je Državno odvjetništvo.

Potočanec je u petak razriješen dužnosti, a Ministarstvo rada i Hrvatski zavod za socijalni rad, poručili su da oštro osuđuju svaki oblik nasilja kao apsolutno neprihvatljivo društveno ponašanje koje zaslužuje svaku osudu i sankciju. Iz Zavoda za socijalnu skrb počeli su se javljati radnici koji su mu bili podređeni. Njihov odnos, govore, bio je neodrživ.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Miljenko Jergović u Beogradu: Aleksandar Vučić je načitaniji od Andreja Plenkovića. I da, svaki viđeniji hrvatski nacionalisti sluša srpski turbofolk

“Prvi puta je to bilo 2021. godine, kad je bila korona. Tad sam neoprezno dao izjavu da imam viška novca jer nikud ne idem pa ne trošim. Odmah sam bio pozvan i traženo je 6000 kuna”, ispričao je Zlatko Sliško.

Potočanac je, govori, od njega, iznudio 10.000 eura koje mu nije vratio. Pretpostavlja da je novac trošio na kocku. Novac je posuđivao u nekoliko navrata, a on ga je davao, kaže, jer je strahovao za posao.

“Onda je traženo 8000, onda smo došli do 30.000 i ja sam rekao da ja više nemam”, rekao je Sliško.

Maja Nepehal, odvjetnica Vjekoslava Potočanca, tvrdi da za ove optužbe nikada nije čula.

“Okrivljenik će u subotu biti priveden pred suca istrage koji će donijeti odluku o istražnom zatvoru”, dodala je.

Foto: Facebook