Susjedi sumnjičavi prema roditeljima nestale djevojčice Danke Ilić: Parkirali su se na čudnom mjestu

Susjedi sumnjičavi prema roditeljima nestale djevojčice Danke Ilić: Parkirali su se na čudnom mjestu

Djevojčica Danka Ilić (2) nestala je u utorak u 13:45 sati u Banjskom polju, mjestu nedaleko grada Bora u Srbiji. Na sebi je u trenutku nestanka imala ljubičaste hlače i maslinasto zelenu jaknu.

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije apelira da se ne objavljuju neprovjerene i netočne informacije koje ugrožavaju istragu koja za cilj ima što brži pronalazak djeteta. Naime, pojavila se informacija preko noći da je curica pronađena živa i zdrava što nije točno pa policija moli da se ne izlazi s takvim neprovjerenim navodima. Susjedi su i dalje jako uznemireni zbog cijele situacije jer se ništa ovakvo u njihovoj okolini dosad nije dogodilo, javljaju 24sata.

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom povela djecu.

– Ivana je s bratom i obitelji odrasla ovdje, kako im je majka umrla, odselili su se svi. U toj kući gde je Danka nestala, nitko ne živi godinama. Što je nju navelo da taj dan dođe ovdje, tko zna. Godinama je nitko nije vidio, prvi dan dođe i eto što se dogodilo. Pritom, nije se parkirala sa ove strane kuće, pored puta, nego iza te štale. Sad je sve sumnjivo. Dankin nestanak je prijavljen tek poslije sat i pol vremena, kaže da je ona tražila prvo sama, pa je zvala muža i onda se uključila policija i svi ljudi iz okoline – rekla je jedna susjeda.

Svi smo ovdje iznenađeni da je dijete moglo nestati u roku od dvije minute, kako kaže njena majka. Samo ona zna kako se sve dogodilo – dodala je susjeda.

Majka djevojčice odbila je poligrafsko testiranje pa joj je onda izuzet mobitel na vještačenje, a policija se nada kako će podaci i tog mobitela uvelike pomoći u potrazi.

Spasilac (GSS) Aleksa Gluščević, iz Gorske službe spašavanja Srbije izjavio je danas da je GSS bio na terenu sat vremena nakon prijave nestanka dvogodišnje djevojčice Danke Ilić u Banjskom polju, kod Bora, u koordinaciji s pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova koji su se već tamo nalazili, i dodao da je pregledana svaka kuća, kao i cijeli teren.

– Što se tiče pregleda cijelog naselja, to je izvršio MUP. Svaka kuća je pregledana tako da je isključen taj moment da dijete nije slučajno otišlo u neku kuću, pogotovo ako netko nije tu. Sve je pregledano, to je izvršio MUP, to nije naša djelatnost, a što se tiče pregleda terena i šume, detaljno je sve pregledano – rekao je.

Policija još uvijek blokira prilaz vikendici u čijoj je okolici nestala curica Danka, ali došlo je do novog razvoja događaja.

Kako Kurir doznaje, pred kuću je stigao bager, a u planu je da se potpuno raščisti prilaz trošnoj, drvenoj kućici.

Zasad nije poznato zašto se bagerom želi raščistiti prilaz. Novinari Kurira su na prilazu same vikendice zatekli ljude koji rade na rašćišćavanju prostora.

– Čudno je trenutno sve, vjerojatno se na sve sumnja, pogotovo što je majka djevojčice pokazala čudno ponašanje kada se sve zbilo. Kada su pozvali policiju, izjavila je da je ušla u kuću kako bi dala drugom djetetu vodu, tvrdi da se okrenula na dvije minute i devojčice nije bilo. Međutim, kada je policija pokušala ući u kuću, navodno je bila zaključana. I to je na neki način probudilo sumnju, pogotovo što se znalo da u vikendici dugo nitko nije boravio, niti postoje uvjeti za život – rekao je izvor za Kurir.